De stad Tienen wil al geruime tijd een nieuwe bestemming geven aan het militaire domein in Goetsenhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
De stad Tienen wil al geruime tijd een nieuwe bestemming geven aan het militaire domein in Goetsenhoven. © RV

Eerste stap gezet in project Tiense Watervelden: “Zo kunnen we onder meer watersporten een plek geven in de stad”

Tienen gaat van start met de onteigeningsprocedure voor het militair domein van Goetsenhoven. Het is een eerste logische en noodzakelijke stap voor de verdere uitwerking van het project ‘De Tiense Watervelden’, waarbij het vliegveld een socio-economische en recreatieve functie zal krijgen.

 1. “Wenen is oké. Ik heb zelfs een Spotifylijst gemaakt met 41,5 uur ‘weenmuziek’”: psychologe Lies (40) helpt mama’s met al hun rollen, ook als het even niet lukt
  PREMIUM
  Diest

  “Wenen is oké. Ik heb zelfs een Spotify­lijst gemaakt met 41,5 uur ‘weenmuziek’”: psychologe Lies (40) helpt mama’s met al hun rollen, ook als het even niet lukt

  “Mannen hebben vaak niet in de gaten dat de vrouw volledig aan het opbranden is.” Als mama van vier kindjes - Mari-Lou (12), Maurice (10), Jacques (4) en Gérard (1) - en klinisch psychologe weet Lies Clerx (40) waar ze het over heeft. Vorig jaar schreef ze het boek ‘Wat een moeder leiden kan’ - met de korte ei. Hierin vertelt ze ook haar eigen verhaal, want de combinatie van ouderschap en een professioneel leven kan wel eens fout lopen.
 1. “Als het kon, dan bleven we hier wonen”: Leuven loopt storm voor eerste poezencafé van de provincie
  PREMIUM
  Leuven

  “Als het kon, dan bleven we hier wonen”: Leuven loopt storm voor eerste poezencafé van de provincie

  Kattenliefhebbers in Leuven kregen vlak voor kerst het mooiste geschenk dat ze zich konden inbeelden: een plek waar ze zich met een gebakje kunnen vergapen aan de meest eigenzinnige diertjes op de planeet. In een bomvol Poescafé, dat vorige week de deuren opende, zijn de ‘oohs’ en de ‘aahs’ dan ook niet van de poes. “Dit is het beste idee ooit”, klinkt het.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.