Het mobipunt met Hoppinzuil vind je vanaf heden aan het station van Tienen.
Volledig scherm
Het mobipunt met Hoppinzuil vind je vanaf heden aan het station van Tienen. © Stad Tienen

Eerste mobipunt in Tienen voorziet duurzame deelwagens

TienenDe stad Tienen en de provincie Vlaams-Brabant huldigden vandaag het eerste mobipunt in Tienen in. Daarmee wordt ook meteen het startschot gegeven voor de lancering van autodelen in Tienen. Inwoners en bezoekers van Tienen zullen over drie elektrische wagens kunnen beschikken.

 1. Deze Tienenaar voorziet Roberto Martínez van essentiële informatie tijdens EK: “Als ik na een wedstrijd persoonlijke felicitaties krijg, besef ik hoe fantastisch deze job is”
  PREMIUM
  Tienen

  Deze Tienenaar voorziet Roberto Martínez van essentiële informatie tijdens EK: “Als ik na een wedstrijd persoonlij­ke felicita­ties krijg, besef ik hoe fantas­tisch deze job is”

  Sinds 2015 is in verschillende wedstrijden van de Rode Duivels een Tiense hand aanwezig. Johan Froment (55) uit Vissenaken maakt namelijk al 6 jaar deel uit van Royal Belgium Football Association (RBFA) als scout-analist. Ondertussen groeide hij uit tot een vaste waarde in het team van Roberto Martínez. Met het aanstaande EK voegt hij een derde groot tornooi toe aan zijn palmares. Net voor zijn vertrek naar Sint-Petersburg deelde hij zijn ervaringen met Het Laatste Nieuws. “Als analist probeer ik het onvoorspelbare voorspelbaar te maken”, klinkt het.
 2. Pop-upcafé in oude pastorij pakt uit met arsenaal aan zeldzame geuzebieren: “Sommige merken zijn evenwaardig aan champagne”
  PREMIUM
  Tienen

  Pop-up­café in oude pastorij pakt uit met arsenaal aan zeldzame geuzebie­ren: “Sommige merken zijn evenwaar­dig aan champagne”

  Voor het 3de jaar op rij nestelt het pop-upcafé ‘In de Heerlijckheid’ zich op de Sint-Pietersite te Vissenaken. Vanaf vrijdag 11 juni organiseert VisSite, een initiatief van Centrum Vissenaken vzw, elke vrijdag- en zaterdagavond er allerhande activiteiten. Rudy Scheys (63), vrijwilliger en oprichter van brouwerij Vissenaken, ontfermde zich over de bierkaart en selecteerde voor de gelegenheid een twintigtal geuzes. “Vorig jaar viel het geuzebier bijzonder goed in de smaak. Daarom wilden we deze editie uitpakken met een grote collectie en daar zijn we meer dan in geslaagd”, klinkt het.
 1. Rekwisiteur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”
  PREMIUM
  Tienen/Mechelen

  Rekwisi­teur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”

  Hulpdiensten rukten woensdagochtend massaal uit voor een levenloos lichaam in een geparkeerde wagen in de Gilainstraat. De scène leek recht uit een (slechte) film te komen waarin Dries Vanoirbeek (30) uit Tienen plots de hoofdrol kreeg van hoofdverdachte van een moord. “Toen ik het raam opende, zag ik de hulpdiensten en tal van agenten en brandweerlui staan. Over mijn wagen was een rood tentje geplaatst. Tja, mijn mond viel letterlijk open van verbazing”, zegt Dries die intussen gelukkig wel weer wat kan lachen.