Charlotte Janssens keek toch maar eventjes weg van de naald, maar was wel blij met haar vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Janssens keek toch maar eventjes weg van de naald, maar was wel blij met haar vaccin. © Bollen

Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriendelijke verpleegster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”

Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Kortenaken/GlabbeekIn het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was vandaag opvallend veel jong volk. De eerste ‘lading’ 12- tot 15-jarigen kreeg er een eerste prik. Iedereen was blij er te zijn, maar hier en daar viel ook een bleek gezichtje te spotten. Opmerkelijk: niet de zalvende woorden van mama of papa die (verplicht) meekwamen konden de angst wegnemen, wél die van de vriendelijke verpleegsters en medewerkers.

 1. Vrijwilligers vaccinatiecentrum in bloemetjes gezet
  Tienen/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken/Hoegaarden

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum in bloemetjes gezet

  De talrijke vrijwilligers die de voorbije maanden aan de slag waren, én nog tot 15 oktober zullen doorgaan in het vaccinatiecentrum van Tienen, werden door het regionaal ziekenhuis, de eerstelijnszone én burgemeester in de bloempjes gezet. Tijdens enkele korte speeches, werd duidelijk hoe belangrijk de samenwerking tussen de verschillende partners wel niet is. Die samenwerking werd door corona ‘noodgedwongen’ opgezet, maar nu blijkt hoe efficiënt deze is. De vaccinatiegraad van het centrum scoort maar liefst drie procent boven het Vlaams gemiddelde. Iets wat dus te danken is door de samenwerking mààr vooral dat men kon rekenen op de vele helpende handen van de vrijwilligers. Zij kregen een welverdiend glaasje met hapjes aangeboden en de burgemeesters van de verschillende gemeentes zorgden voor nog een fijne “goodiebag” met streekproducten.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.