Ga niet over één nacht ijs als je een dier in huis wil halen : stel jezelf de vraag of je er voldoende tijd, plaats en financiële middelen voor hebt.
Volledig scherm
Ga niet over één nacht ijs als je een dier in huis wil halen : stel jezelf de vraag of je er voldoende tijd, plaats en financiële middelen voor hebt. © Bollen

Een nieuw huisdier? Denk er goed over na!

TienenEen huisdier zorgt voor mooie en warme momenten in huis. Tenminste, als je goed hebt nagedacht over de aankoop of adoptie ervan. Want dat schattige kuiken, die snoezige kitten en dat guitige visje worden groot en hebben verzorging, voeding en aandacht nodig. Hun hele leven lang.

 1. Vondst in Zoutleeuw blijkt oudste hagedis van Europa : “Dollogekko dormaalensis” leefde er 56 miljoen jaar geleden
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  Vondst in Zoutleeuw blijkt oudste hagedis van Europa : “Dollogekko dormaalen­sis” leefde er 56 miljoen jaar geleden

  Na jaren onderzoek heeft een team paleontologen een nieuwe uitgestorven gekkosoort uit België beschreven. De hagedis “Dollogekko dormaalensis” leefde 56 miljoen jaar geleden, en is daarmee de oudste gekkosoort in Europa. Het fossiel werd gevonden in Dormaal. Opmerkelijk, toch voor leken zoals wij, de fossielen werden reeds opgegraven in 1990; meer dan dertig jaar geleden dus. De wetenschappers gaven hem de toepasselijke naam Dollogekko dormaalensis. Het woord gekko is welteverstaan, net zoals dormaalensis. En Dollo is een hommage aan iemand die bij het grotere publiek bekend staat om dinosauriërs.
 2. Getestreek wordt weer wat leefbaarder: nieuw beleid zet in op duurzaamheid in dorpen
  Linter/Hoegaarden/Geetbets/Tienen/Landen/Zoutleeuw

  Getestreek wordt weer wat leefbaar­der: nieuw beleid zet in op duurzaam­heid in dorpen

  De provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten Geetbets, Hoegaarden, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw keurden het beleidskader ‘Leefbare Dorpen Getestreek’ goed. Hiermee zetten ze een belangrijke stap naar een vernieuwd ruimtelijk beleid in de dorpskernen van de zes Gete-gemeenten. De bedoeling is deze dorpen een duurzame toekomst te bezorgen.