Nog tot en met 16 april kom je op de Erfgoedsite Tienen alles te weten over de oorsprong en geschiedenis van je dagelijkse kopje koffie.
Volledig scherm
Nog tot en met 16 april kom je op de Erfgoedsite Tienen alles te weten over de oorsprong en geschiedenis van je dagelijkse kopje koffie. © stad Tienen

“Een boon voor koffie” vertelt je de hele geschiedenis van een bakje troost

TienenBij de Erfgoedsite Tienen kan je tot en met 16 april naar de expo ‘Koffiestories – Een boon voor koffie- erfgoed’. Het is een rondreizende expo van het Centrum Agrarische Geschiedenis. De toegang is gratis.

 1. Vlaams-Brabant breidt waterpreventieve maatregelen uit naar alle gemeenten: “Blijven inzetten op beperken van wateroverlast en -schade”

  Vlaams-Bra­bant breidt waterpre­ven­tie­ve maatrege­len uit naar alle gemeenten: “Blijven inzetten op beperken van waterover­last en -schade”

  De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft het reglement voor waterpreventieve maatregelen uitgebreid naar alle gemeenten. Vlaams-Brabanders die in overstromingsgevoelige zones wonen kunnen, via een aanvraag van hun gemeente, provinciale subsidies krijgen om hun woning te beschermen tegen wateroverlast. “We zijn blij dat we dankzij het provinciale reglement onze inwoners beter kunnen beschermen tegen wateroverlast”, zegt Tania Roskams, schepen van milieu in Lubbeek.
  Lubbeek
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Van Napoleon tot erotische films... de vijf levens van het Martelarenplein in Leuven: “Dat studentenprotest was wat je nu ‘woke’ zou noemen”
  PREMIUM

  Van Napoleon tot erotische films... de vijf levens van het Martelaren­plein in Leuven: “Dat studenten­pro­test was wat je nu ‘woke’ zou noemen”

  De toegangspoort tot Leuven: zo wordt het Martelarenplein genoemd. Geheel terecht, want het iconische plein heeft al een wonderlijke geschiedenis achter de rug. Nu de geplande heraanleg veel stof doet opwaaien, keren we terug in de tijd. Naar oorlogsellende, de doordringende geur van frietvet en een vergeten standbeeld dat stof vergaart in een stadsmagazijn. “Weinigen weten hoe deze brasserie op het Martelarenplein aan haar naam is gekomen.”
  Leuven