De correctionele rechtbank in Leuven.
Volledig scherm
De correctionele rechtbank in Leuven. © KAR

Drie maanden voorwaardelijk voor weerspannigheid

Een man uit Tienen is veroordeeld tot drie maanden cel en 800 euro boete voor weerspannigheid ten aanzien van meerdere agenten. De straf is met probatie-uitstel.

 1. Hoofdverpleegkundige intensieve zorgen Geert Borgers (56): “Sommige covid-patiënten zetten even hun zuurstofmasker af, maar gaan dan meteen in het rood”
  PREMIUM
  Tienen

  Hoofdver­pleeg­kun­di­ge intensieve zorgen Geert Borgers (56): “Sommige co­vid-patiënten zetten even hun zuurstof­mas­ker af, maar gaan dan meteen in het rood”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. De afdeling intensieve zorgen van RZ Heilig Hart Tienen is naar aantal bedden één van de kleinste van Vlaanderen, met slechts zes bedden. Toch werkt hoofdverpleegkundige Geert Borgers (56) uit Budingen bij Zoutleeuw zich dag en nacht uit de naad. “Onze vaste ploeg is alweer versterkt met extra verpleegkundigen. Hoe lang houden we dit nog vol?” Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Uitgeputte zwaan maakt landing op terras in centrum van stad
  Tienen

  Uitgeputte zwaan maakt landing op terras in centrum van stad

  Deze week kreeg Animal Rescue Service VZW een ongerust telefoontje uit Tienen van een mevrouw die plots een zwaan op haar terras had zitten. “Aangezien het een volkstuin was had de zwaan helaas niet genoeg ruimte om weer de lucht in te gaan en zijn we dus het dier moeten gaan ophalen. De zwaan was vermoedelijk oververmoeid waardoor ze dringend moest landen. We hebben haar kunnen vangen en brachten haar voor alle zekerheid naar het Natuurhulpcentrum, waar ze op krachten kon komen. Het komt wat raar over op de beelden, maar we hebben het diertje in een speciale zwanenzak gestoken. Die is speciaal gemaakt en een veilige manier om dergelijk groot dier te vervoeren. Intussen hebben we vernomen dat de zwaan het goed stelt en weer is vrijgelaten in de natuur.”
 2. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt