De dame werd overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis.
Volledig scherm
De dame werd overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis. © Bollen

Drie fietsers botsen, dame naar ziekenhuis

 1. Vader en zoon veroordeeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”
  PREMIUM
  Lede/Haaltert/Erpe-Mere

  Vader en zoon veroor­deeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”

  “Geef in de toekomst je zoon maar wat andere raad”. Dat sneerde de Dendermondse rechter maandag nog naar vader Eddy B. uit Lede. Die werd samen met zijn zoon Neil en nog twee andere betrokkenen veroordeeld voor dealen van drugs op grote schaal. Vader Eddy minimaliseerde zijn rol - “Ik ben trucker, scheidsrechter én heb een flexi-job, ik heb geen tijd om fulltime met drugs bezig te zijn” -, maar werd door het parket tóch aanzien als het hoofd van de bende.
 2. Gemeente is geen voorstander om langdurig de straatverlichting te doven
  Glabbeek

  Gemeente is geen voorstan­der om langdurig de straatver­lich­ting te doven

  Alle Vlaamse gemeenten hebben van netbeheerder Fluvius de vraag gekregen om ‘s nachts tussen 23 en 5 uur de straatverlichting te doven. Hiermee kunnen gemeenten als crisismaatregel ongeveer een derde besparen op hun enorm gestegen elektriciteitsfactuur. De gesprekken tussen Fluvius en alle gemeenten in de regio zijn nu volop aan de gang. Want zo’n schakelaar om het licht uit te doen, wordt gedeeld met meerdere gemeenten. De kostprijs van de openbare verlichting is in Glabbeek momenteel gestegen van 61.000 euro naar 161.000 euro (+165%) op jaarbasis. Toch is de gemeente geen voorstander om de openbare verlichting te doven.
 1. Jeroen Meus begeleidt je als verteller door nieuwe docufilm Leuven Bierstad: “Tien eeuwen biergeschiedenis komen voor je ogen tot leven”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Jeroen Meus begeleidt je als verteller door nieuwe docufilm Leuven Bierstad: “Tien eeuwen bierge­schie­de­nis komen voor je ogen tot leven”

  Het zal en mag niemand verbazen dat Leuven al sinds mensenheugenis de bierhoofdstad van ons land is en toch is verwondering het gevoel dat Jeroen Meus (44) overvalt in de nieuwe docufilm Leuven Bierstad. Als verteller van dienst viel hij van de ene verbazing in de andere, met dank aan regisseur Johan Van Schaeren (vzw Fonk) die de archieven ondersteboven keerde om een pareltje af te leveren. “Ik dacht dat mijn generatie stevig in de drank kon vliegen maar nu stel ik vast dat het vroeger nog veel erger was”, aldus Jeroen Meus.