Dj Voltage draaide met zichtbaar plezier een DJ-set aan de ingang van het vaccinatiecentrum in Tienen;
Volledig scherm
PREMIUM
Dj Voltage draaide met zichtbaar plezier een DJ-set aan de ingang van het vaccinatiecentrum in Tienen; © Bollen

DJ Voltage voorziet muzikale ontvangst aan vaccinatiecentrum Tienen: “Er hoort een positieve soundtrack bij de weg naar de vrijheid”

TienenVanaf vandaag krijgen bezoekers in het vaccinatiecentrum van Tienen niet enkel hun vaccin, maar ook een streep live-muziek. Elke vrijdag geeft de stad Tienen DJ’s uit de streek een podium aan de Goossensvest. DJ Voltage - alias Tibeau Reynaerts (23) - beet vrijdagnamiddag de muzikale spits af. “Dit moet de uniekste locatie zijn waar ik al mocht draaien”, vertelt hij. 

 1. Haas en konijn overleven aanrijding niet
  Tienen

  Haas en konijn overleven aanrijding niet

  De politie kreeg maandagnacht rond 0.40 uur een oproep van een dame die zag hoe haar voorligger op de Aarschotsesteenweg in Tienen een konijn aanreed. De wagen reed echter door en het diertje liep wankel over de straat. Agenten bekommerden zich over het konijn en namen het mee voor verzorging. Het diertje overleed echter even nadien. Rond 1.10 uur kregen agenten opnieuw een oproep over een aanrijding met een dier op dezelfde steenweg. Een haas overleefde de aanrijding niet, de bumper van de wagen van de man raakte beschadigd.
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 1. Vooruit zet lidmaatschap van fractielid stop met onmiddellijke ingang na bedenkelijke reacties op sociale media
  PREMIUM
  Tienen

  Vooruit zet lidmaat­schap van fractielid stop met onmiddel­lij­ke ingang na bedenkelij­ke reacties op sociale media

  Vooruit fractie Tienen maakte recent bekend dat het lidmaatschap van gemeenteraadslid Daniël Vanluyten (Vooruit) met onmiddellijke ingang werd ingetrokken. De beslissing werd genomen op nationaal niveau naar aanleiding van uitspraken die Vanluyten deed op sociale media. De inhoud ervan zou allerminst stroken met de waarden en principes van de partij. In het verleden kwam Vanluyten ook al in opspraak door gelijkaardige uitlatingen waarvan de toon eerder aanleunt bij een rechts gedachtegoed. “Ze viseren me al langer en hebben nu eindelijk een stok gevonden om iemand te slagen”, reageert Vanluyten.