De politie opende een onderzoek naar de mogelijke daders.
Volledig scherm
De politie opende een onderzoek naar de mogelijke daders. © Bollen

Dieven slaan toe in car wash

 1. Zesendertigste ICT-praktijkdag lokt meer dan duizend leerkrachten: “A.I.-toepassingen als ChatGTP zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse onderwijs”
  Leuven

  Zesender­tig­ste ICT-praktijk­dag lokt meer dan duizend leerkrach­ten: “A.I.-toepassin­gen als ChatGTP zijn niet meer weg te denken uit het hedendaag­se onderwijs”

  Op UCLL-campus Proximus vond voor de 36e maal de ICT-praktijkdag plaats. 1050 leerkrachten en informaticacoördinatoren maakten de hele dag lang kennis met de allernieuwste onderwijstechnologieën in het veld. Ook te gast was Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA), die aankondigde één miljoen euro te investeren in ICT-bootcamps voor scholen, verzorgd door Fourcast.
 1. Bromfietser die met gedoofde lichten vlucht toch geklist: twintiger onder invloed drugs
  Leuven

  Bromfiet­ser die met gedoofde lichten vlucht toch geklist: twintiger onder invloed drugs

  Een politiepatrouille merkte zaterdag rond 3 uur op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo een bromfiets met hierop twee personen op. De lichten van de bromfiets brandden niet. De politie wilde de bestuurder hier attent op maken, maar die draaide de gashendel open en nam de vlucht via de Adjudant Harboortstraat. De passagier achterop de bromfiets hield tijdens de vlucht zijn hand voor de nummerplaat om deze op die manier onleesbaar te maken.
 2. Korteketenslagerij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpunten”
  PREMIUM
  Leuven

  Korteketen­sla­ge­rij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpun­ten”

  Meer dan dertig jaar is slagerij Veeakker een begrip in het Leuvense. Maar zoals men wel eens zegt, aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook hier, al is het in dit geval wel een ‘happy end’. De winkel in de Slachthuisstraat sluit deze maand, op zaterdag 25 februari sluit de zaak definitief de deuren. Toch gaan de broers Jan (40) en Wout (41) Versteden niet bij de pakken blijven zitten. “Vlees blijft onze passie, maar we gaan op zoek naar nieuwe dingen. Waarom geen ‘vegetarisch vlees’?”
 3. Artificiële intelligentie helpt longziekten nauwkeurig opsporen: “Hoe sneller de diagnose, hoe sneller de geschikte behandeling.”
  Leuven

  Artifi­ciële intelligen­tie helpt longziek­ten nauwkeurig opsporen: “Hoe sneller de diagnose, hoe sneller de geschikte behande­ling.”

  Dat artificiële intelligentie niet hoeft te leiden tot de algehele vernietiging van de mensheid, bewijst het innovatieproject ‘Slimme spirometrie voor huisartsen’. Met de steun van provincie Vlaams-Brabant lukte het de Leuvense start-up ArtiQ om met behulp van A.I. de resultaten van de spirometer nauwkeuriger te maken, hetgeen artsen in staat zal stellen longziekten sneller en nauwkeuriger op te sporen.