Hulpdiensten zijn ter plaatse.
Volledig scherm
Hulpdiensten zijn ter plaatse. © Facebook

Diestsesteenweg afgesloten door gaslek

 1. Droog voorjaar, bladluis en hittegolf, maar suikerbieten doorstaan alles met glans, merkt men bij Tiense Suikerfabrieken: “Onze grond is gewoon de beste”
  PREMIUM
  Tienen

  Droog voorjaar, bladluis en hittegolf, maar suikerbie­ten doorstaan alles met glans, merkt men bij Tiense Suikerfa­brie­ken: “Onze grond is gewoon de beste”

  In Tienen loopt de bietencampagne, die van start ging op 29 september, op haar einde. De laatste bieten bereikten intussen de fabriek en zullen vandaag zullen verwerkt worden. Toch heeft het Tiense goud er een moeilijk jaar opzitten: de uitzaai verliep goed begin april, maar het voorjaar was zeer droog en de bieten hadden last van bladluis en de hittegolf in juli. “Maar onze bieten hebben dit toch goed doorstaan. In vergelijking met de ons omringende landen doen ze het goed. Dit toont aan dat we over zeer goede grond beschikken voor de bietenteelt”, zegt directeur van de Tiense Suikerfabrieken Jan Ingels.
 1. Jongste gepensioneerdenvoorzitter was Hoegaardier Ivan Laloup: “Op mijn 21ste nam ik leiding ‘Jong van Hart’ over”

  Jongste gepensio­neer­den­voor­zit­ter was Hoegaar­dier Ivan Laloup: “Op mijn 21ste nam ik leiding ‘Jong van Hart’ over”

  Zowel in ons blad als op het VTM-nieuws verscheen een bijdrage over Arno Pirolo, gemeenteraadslid van sp.a in Halle en actief bestuurslid in verschillende plaatselijke verenigingen. Op zijn 25ste werd hij voorzitter van S-Plus Bond Achille Van Acker, de grootste seniorenvereniging van Halle en de Zennevallei. Hij maakte er zelf melding van dat hij weet had van iemand die al op zijn 21ste voorzitter werd van een gepensioneerdenbond. Arno Pirolo dacht dat het een Tienenaar was, maar het ging om Hoegaardier Ivan Laloup.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op