De dienst eetherstel van Alexianen Zorgroep Tienen krijgt het aantal aanvragen niet meer verwerkt en zit ondertussen met een wachtlijst van zo'n honderdtal mensen.
Volledig scherm
PREMIUM
De dienst eetherstel van Alexianen Zorgroep Tienen krijgt het aantal aanvragen niet meer verwerkt en zit ondertussen met een wachtlijst van zo'n honderdtal mensen. © Bollen

Dienst voor mensen met eetstoornis van Alexianen Zorggroep Tienen ziet met lede ogen aan hoe patiëntenaantal blijft groeien: “Er staan 100 mensen op onze wachtlijst. De helft is minderjarig”

TienenZiekenhuizen stellen een zorgwekkende tendens vast wat betreft jongeren met een eetstoornis. De leeftijd ligt alsmaar lager en de wachtlijsten blijven groeien. Het verschijnsel baart ook de afdeling eetherstel van Alexianen Zorggroep Tienen kopzorgen. De coronacrisis deed er allerminst goed en beïnvloedt de wachtlijsten enorm. Bovendien beschikt de dienst niet over de aangepaste middelen om de juist omkadering aan te bieden. 

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Niet iedereen even blij met verhuis Suikerrock: "Sfeer op Grote Markt zijn we voorgoed kwijt”
  Tienen

  Niet iedereen even blij met verhuis Suikerrock: "Sfeer op Grote Markt zijn we voorgoed kwijt”

  Het zat er misschien al een tijdje aan te komen dat Suikerrock niet meer op de Grote Markt in Tienen zou doorgaan. Het typische stadsfestival groeide volgens velen - onder wie inwoners en handelaars - uit tot een te groot evenement dat niet thuishoorde in de stad. Toch zakten jaarlijks heel wat Tienenaars af naar het festival. Voor heel wat horecazaken waren het - ondanks het gemor - gouden dagen. Het nieuws over de verhuis naar het Bietenplein kwam dan ook hard aan.
 3. Meer bomen en laadpalen: Glabbeek heeft actieplan voor het klimaat klaar
  Glabbeek

  Meer bomen en laadpalen: Glabbeek heeft actieplan voor het klimaat klaar

  Glabbeek wil tegen het jaar 2030 de CO2-uitstoot op het grondgebied terugdringen met minstens 40 procent ten opzichte van 2011. En daar heeft de gemeente nu ook een actieplan voor, naar verluidt als eerste in de provincie. Een plan dat geschraagd wordt door vier pijlers: meer bomen, renovatie van openbare gebouwen, aanpak van bodemerosie en een uitgebreidere oplaadinfrastructuur. Prijskaartje: 19 miljoen euro.
 1. N.V. Affilips uit Tienen steunt Wigwam in het gevecht tegen kinderarmoede
  Tienen

  N.V. Affilips uit Tienen steunt Wigwam in het gevecht tegen kinderar­moe­de

  Affilips heeft een uitstekende reputatie als fabrikant van hoogwaardige legeringen op basis van koper, aluminium, nikkel, zink en lood. Het gebruik van gerecycleerd materiaal, biedt zowel economische als ecologische voordelen. Affilips heeft zich ontwikkeld tot een van ‘s werelds meest geavanceerde specialisten op het gebied van moederlegeringen die door haar klanten verwerkt worden in ‘high demanding’ toepassingen. De Heer Van Geerteruy, de directie, de aandeelhouders en de medewerkers van NV Affilips hebben echter ook aandacht voor diegenen in onze samenleving, die minder kansen hebben. Een prachtig voorbeeld van hoe succesvol privaat ondernemen, dankzij de warme ingesteldheid van de bestuurders en de aandeelhouders, van grote betekenis kan zijn voor de welzijns- en zorgsector.