Als scout-analist bij de nationale voetbalploeg verkeert Johan Froment haast altijd in Duivelse sfeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Als scout-analist bij de nationale voetbalploeg verkeert Johan Froment haast altijd in Duivelse sfeer. © Bollen

Deze Tienenaar voorziet Roberto Martínez van essentiële informatie tijdens EK: “Als ik na een wedstrijd persoonlijke felicitaties krijg, besef ik hoe fantastisch deze job is”

TienenSinds 2015 is in verschillende wedstrijden van de Rode Duivels een Tiense hand aanwezig. Johan Froment (55) uit Vissenaken maakt namelijk al 6 jaar deel uit van Royal Belgium Football Association (RBFA) als scout-analist. Ondertussen groeide hij uit tot een vaste waarde in het team van Roberto Martínez. Met het aanstaande EK voegt hij een derde groot tornooi toe aan zijn palmares. Net voor zijn vertrek naar Sint-Petersburg deelde hij zijn ervaringen met Het Laatste Nieuws. “Als analist probeer ik het onvoorspelbare voorspelbaar te maken”, klinkt het. 

 1. Wagen belandt tegen gevel : bestuurder overgebracht naar ziekenhuis
  Tienen

  Wagen belandt tegen gevel : bestuurder overge­bracht naar ziekenhuis

  De bestuurder van een wagen die donderdagochtend rond 6 uur uit de Vissenakenstraat kwam en de Diestsesteenweg opdraaide, kwam in aanrijding met de aanhangwagen van een bestuurder die van de Diestsesteenweg kwam. Door de klap verloor de bestuurder de controle over het stuur. De wagen kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning op de Diestsesteenweg. De bestuurder, een 41-jarige man uit Tienen, raakte gewond. Hij werd ter verzorging en verdere controle overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Hij legde eveneens een positieve ademtest af. Zijn wagen diende getakeld te worden. De bestuurder van de auto met aanhangwagen, een 45-jarige man uit Glabbeek, bleef ongedeerd.
 2. Bezoekers vaccinatiecentrum Tienen krijgen door foute uitnodiging keuze tussen twee vaccins
  PREMIUM
  Tienen

  Bezoekers vaccinatie­cen­trum Tienen krijgen door foute uitnodi­ging keuze tussen twee vaccins

  Verschillende mensen in het vaccinatiecentrum van Tienen hebben - vrijwillig - een Johnson & Johnson-vaccin gekregen, hoewel op hun uitnodiging Pfizer stond vermeld. Door een menselijke planningsfout werden foutieve uitnodigingen verstuurd en kregen bezoekers aanvankelijk een ander vaccin voorgeschoteld dan verwacht. “Ondanks de verkeerde uitnodiging hebben we snel geschakeld”, aldus Stefan Martens, coördinator vaccinatiecentrum Tienen.
 3. RZ Tienen trakteert kersverse papa’s op Vaderdag
  Tienen

  RZ Tienen trakteert kersverse papa’s op Vaderdag

  Op Vaderdag legden de diensten Materniteit, Neonatologie en Pediatrie de papa’s extra in de watten. Het idee ontstond jaren geleden en groeide ondertussen uit tot een traditie. Ditmaal werden de kersverse vaders verblijd met een originele attentie. “Op Vaderdag verdienden de papa’s wel een extraatje. Daarom geven we hen een bokaal met daarin leuke zaken zoals shampoo en een gezichtsmasker”, vertelt Sarah Vanhoegaerden, vroedvrouw in het RZ Tienen. ‘Vader worden’ op Vaderdag is dit jaar niet velen gegeven in het RZ. “Vandaag werd er nog maar één kindje geboren. Dat brengt het totaal van deze week op 11. Momenteel is de verloskamer vrij, maar er kan natuurlijk altijd overwacht iemand binnen komen.”