Recentelijk een coronatest laten afnemen ? Dan is de kans dat je Ine De Vos binnenkort aan de lijn krijgt voor je uitslag mee te delen.
Volledig scherm
PREMIUM
Recentelijk een coronatest laten afnemen ? Dan is de kans dat je Ine De Vos binnenkort aan de lijn krijgt voor je uitslag mee te delen. © Bollen

Deze mensen bellen de hele dag resultaten van coronatests door: “Bij een ‘positief’ telefoontje gaan we na of we meer kunnen helpen, van psychologische steun tot boodschappen brengen”

TienenHet labo van het RZ H.Hart ziekenhuis in Tienen ‘verzuipt’, net als het testcenter, in de Covid-tests.  Naast de analyse van alle stalen, moesten de laboranten er ook nog tal van telefoons verwerken met vragen van mensen. Het ziekenhuis zocht én vond daarop medewerkers en vrijwilligers om het resultaat meteen door te bellen naar de patiënt. Ze maken zo niet alleen het werk van de laboranten lichter, maar ook naar de eventuele patiënt toe doen ze er een onbaatzuchtig schepje bovenop.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Nu kinderen aan beurt zijn voor vaccin, wordt pediatrie RZ Tienen overspoeld door vragen: "Vaccineren kan zeker geen kwaad, maar ik begrijp dat ouders twijfelen”
  PREMIUM
  Tienen

  Nu kinderen aan beurt zijn voor vaccin, wordt pediatrie RZ Tienen overspoeld door vragen: "Vaccineren kan zeker geen kwaad, maar ik begrijp dat ouders twijfelen”

  De vaccinatiecampagne voor de 5- tot 11-jarigen loopt volop. Heel wat ouders zitten echter met heel wat vragen. Niet enkel het vaccinatiecentrum krijgt telefoontjes, ook de dienst pediatrie van het regionaal RZ H.Hart Tienen wordt dagelijks overstelpt met vragen van ongeruste en bezorgde ouders. Pediater en kinderinfectioloog Stefaan Van Lierde geeft ons een inkijk én antwoord op deze materie.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Laatste bieten van 185ste campagne worden verwerkt: "Jaarlijkse investeringen werpen vruchten af”
  Tienen

  Laatste bieten van 185ste campagne worden verwerkt: "Jaarlijkse investerin­gen werpen vruchten af”

  Tiense Suiker sluit de 185ste bietencampagne stilletjes af. De laatste bieten komen vanavond nog toe in de fabriek; vannacht of ten laatste woensdagochtend zullen de laatste bieten verwerkt zijn. Liefst 103 dagen duurde deze campagne waarbij dagelijks zo een 14 duizend ton bieten verwerkt worden tot overheerlijke suiker die tot ver over de landsgrenzen heen te vinden is. “Zelfs in Japan gebruikt men de parelsuiker die we hier in Tienen produceren.”