Alle toestellen worden nagekeken en eventueel hersteld. Vervolgens worden ze geschonken aan de getroffen gezinnen van de watersnood.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle toestellen worden nagekeken en eventueel hersteld. Vervolgens worden ze geschonken aan de getroffen gezinnen van de watersnood. © Bollen

Deelateljee en Repair Café slaan handen in elkaar met Repair for Pepinster: "Zelfs defecte toestellen zijn van harte welkom”

TienenHeel wat vrijwilligers van Repair Café Tienen en Deelateljee Tienen slaan de handen in elkaar om de slachtoffers van de overstroming in Pepinster en omgeving te helpen. In de getroffen streek is er namelijk een groot tekort aan elektrische huishoudspullen. Wie een goede oven op overschot heeft, mag die schenken, maar ook defecte spullen zijn welkom: “Ieder gezin heeft gemiddeld tien à elf werkloze elektrotoestellen in huis die stof liggen te vergaren. Dit moet dus werken”, zegt initiatiefnemer Thomas.

 1. Als vanouds schaatsen op de Grote Markt in Tienen
  Tienen

  Als vanouds schaatsen op de Grote Markt in Tienen

  Ondertussen zijn de werken aan de Grote Markt in een finale fase belandt en is het duidelijk dat ze tijdig zullen klaar zijn voor de inrichting van de winterkerstmarkt. Zo zullen er naar goede gewoonte kerstchalets komen en worden ze uitgebaat door zowel lokale verenigingen als horecazaken. In het centrum van de Markt zal er ook ruimte worden voorzien voor de vertrouwde schaatspiste, hetzij op een andere locatie. De piste zal nu worden geïnstalleerd naast de kerk en niet meer voor het stadhuis zoals in het verleden. De kerstmarkt loopt van 10 december 2021 tot 9 januari 2022.
 1. Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonlighter’ : “Omdat ouders nooit sterven”
  PREMIUM
  Hoegaarden/Tienen/Aarschot/Rotselaar

  Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonligh­ter’ : “Omdat ouders nooit sterven”

  Vrienden Ruben Goffin (32) en Kane Adams (31) verloren allebei onlangs hun vader. Door corona groeiden ze tijdens lange wandelingen steeds verder naar elkaar toe. De twee spraken openlijk over hun verlies en verdriet. Uiteindelijk groeide het idee om hierover een film te maken. Deels gebaseerd op het leven van Kane en zijn vader, aangevuld met pure fictie.