Kathleen (25), Raissa (24) en Rosella (24).
Volledig scherm
Kathleen (25), Raissa (24) en Rosella (24). © Bollen

De jeugd die revolteert kennen we intussen, maar wat met de jeugd die handhaaft? Deze drie jongedames gingen in volle pandemie bij de politie: “Onze leeftijd heeft soms écht wel voordelen op straat”

Tienen/Landen/Hoegaarden/Linter/ZoutleeuwEen job bij de politie: een droom die uitkwam voor Kathleen (25), Raissa (24) en Rosella (24). Niemand die wist dat ze tijdens hun opleiding al midden in de vuurlinie van een pandemie zouden terechtkomen. Meteen moesten deze jonge agentes ook toezien op de handhaving van de geldende coronamaatregelen. Want de jeugd heeft het moeilijk, dat staat buiten kijf - getuige de meerdere edities van ‘La Boum’ in Brussel. Maar wat als ‘de jeugd’ zelf een blauw uniform draagt?

 1. Jeugdwerking KVK Tienen rondt seizoen af met team-day
  Tienen

  Jeugdwer­king KVK Tienen rondt seizoen af met team-day

  Ondanks een wrang competitieverloop sloot de jeugdwerking van KVK Tienen het seizoen af op een mooie manier. Afgelopen zaterdag vond in het Bergéstadion een heuse voetbaldag plaats. Met het initiatief wil Peter Den Ruyter, voorzitter en bestuurder van jeugdwerking KVK Tienen, iedereen een kans geven om zich uit te leven en elkaar beter te leren kennen. “Vandaag vind je zowel jeugdspelers, ouders van leden als supporters op het veld”, klinkt het.
 2. Verkeerssituatie in Kloosterstraat gewijzigd
  Hoegaarden

  Verkeerssi­tu­a­tie in Klooster­straat gewijzigd

  In het eerste stuk van de Kloosterstraat is tweerichtingsverkeer ingevoerd. Daardoor kunnen ouders die na het afzetten van hun kinderen richting Tienen moeten, via de Kloosterstraat opnieuw wegrijden. Dat moet de drukte verderop in de Vroentestraat en op Klein Overlaar verminderen. Inrijden kan via de Kloosterstraat. Er is een ‘zoenstrook’ voor afzetten en ophalen voorzien. In ‘de lus’ in de Kloosterstraat is voldoende parkeergelegenheid en wegrijden kan ofwel via de Vroentestraat ofwel via ‘de lus’ in de Kloosterstraat, opnieuw richting Klein Overlaar.
 1. Pop-uprevalidatiecentrum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technologieën die de revalidatie opmerkelijk inkorten”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Pop-uprevalida­tie­cen­trum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technolo­gieën die de revalida­tie opmerke­lijk inkorten”

  De pop-up van het postrevalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domein is officieel geopend. In het centrum, dat werd opgetrokken in een oude legerloods, maakt men gebruik van de allernieuwste apparatuur en technieken om zo de revalidatieduur van de patiënt in te korten. Er heerst absoluut geen ziekenhuissfeer, wat veelal nog een extra opsteker is voor de patiënt.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Gemeente-stadsmonitor legt pijnpunten Tiens stadsbestuur bloot: “We weten deze legislatuur wat te doen”
  PREMIUM
  Tienen

  Gemeente-stadsmoni­tor legt pijnpunten Tiens stadsbe­stuur bloot: “We weten deze legisla­tuur wat te doen”

  Afgelopen woensdag stelde het Agentschap Binnenlands bestuur de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor voor. Via de tool peilt men naar de tevredenheid van inwoners aan de hand van beleidsthema’s zoals verkeersveiligheid, groenbeleving en vertrouwen in het bestuur. Tienen scoort op heel wat vlakken ondermaats, zo blijkt. Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) nam de resultaten voor haar stad onder de loep. “Ondanks de negatieve uitschieters moeten we dit in perspectief plaatsen”, klinkt het. “In vergelijking met de rest van Vlaanderen, bevinden we ons in de middenmoot.”