Klinisch bioloog dr. Silvie Nickmans hoopt snel de capaciteit van het aantal tests per dag te verhogen.
Volledig scherm
Klinisch bioloog dr. Silvie Nickmans hoopt snel de capaciteit van het aantal tests per dag te verhogen. © Bollen

COVID-screening voor reizigers in RZ Tienen

TienenWie vertrekt of terugkeert uit het buitenland moet - afhankelijk van de bestemming - een COVID-test laten afnemen. Voortaan kunnen reizigers zowel voor als na hun vertrek in het RZ Tienen terecht voor een COVID-test. Hiermee hopen ze de werkdruk bij huisartsen te verlagen.

 1. Vaccinatiecentrum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmuniteit én herwonnen vrijheid te bereiken”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Glabbeek.Kortenaken

  Vaccinatie­cen­trum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmu­ni­teit én herwonnen vrijheid te bereiken”

  De trein in het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen dendert voort. Hoewel intussen al meer dan 90 procent van de meerderjarige bevolking een eerste prik heeft gekregen en iets meer dan 60 procent een tweede, zet het centrum nu werkelijk alles op alles. Iedereen ouder dan 18 die om welke reden dan ook de boot gemist heeft, twijfelde of weigerde, kan er op vrijdag 23 juli en op donderdag 29 juli terecht voor één prik van het J&J vaccin. “Die paar procentjes extra kunnen nog een verschil maken”, zegt Stefan Martens, coördinator van het vaccinatiecentrum.
 2. Pop-upexpo moet Tiense beiaardier Matthias Vanden Gheyen introduceren bij het publiek: “De ‘Bach van de beiaard’ is voor velen nog een onbekende en dat willen we veranderen”
  Tienen

  Pop-upexpo moet Tiense beiaardier Matthias Vanden Gheyen introduce­ren bij het publiek: “De ‘Bach van de beiaard’ is voor velen nog een onbekende en dat willen we veranderen”

  De internationale beiaardgemeenschap viert dit jaar de driehonderdste verjaardag van beiaardier Matthias Vanden Gheyen. De muzikant-componist zag het levenslicht in de ouderlijke klokkengieterij in Tienen en daarom vinden er deze zomer verschillende activiteiten plaats in zijn geboortestad die je laten kennismaken met zijn leven en werk. Zo loopt er een pop-upexpo over Vanden Gheyen aan de Veemarkt.
 1. Vooruit zet lidmaatschap van fractielid stop met onmiddellijke ingang na bedenkelijke reacties op sociale media
  PREMIUM
  Tienen

  Vooruit zet lidmaat­schap van fractielid stop met onmiddel­lij­ke ingang na bedenkelij­ke reacties op sociale media

  Vooruit fractie Tienen maakte recent bekend dat het lidmaatschap van gemeenteraadslid Daniël Vanluyten (Vooruit) met onmiddellijke ingang werd ingetrokken. De beslissing werd genomen op nationaal niveau naar aanleiding van uitspraken die Vanluyten deed op sociale media. De inhoud ervan zou allerminst stroken met de waarden en principes van de partij. In het verleden kwam Vanluyten ook al in opspraak door gelijkaardige uitlatingen waarvan de toon eerder aanleunt bij een rechts gedachtegoed. “Ze viseren me al langer en hebben nu eindelijk een stok gevonden om iemand te slagen”, reageert Vanluyten.
 2. Waterellende treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder
  Hageland

  Waterellen­de treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder

  De zware regenval van de voorbije dagen en nacht zorgt nu ook voor problemen in het Hageland. De rivier Gete steeg op amper een uur tijd liefst één meter. Op tal van plaatsen lopen straten en woningen onder. Burgemeesters van Geetbets en Glabbeek spreken van “ongeziene en rampzalige toestanden”. Ook vraagt men met aandrang om geen onnodige verplaatsingen te doen, al is dat in veel gemeenten sowieso al onmogelijk geworden.