Laurent Marchal uit Tienen bedacht het smartphonespel Dodgebug en liet zich inspireren door de huidige pandemie.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurent Marchal uit Tienen bedacht het smartphonespel Dodgebug en liet zich inspireren door de huidige pandemie. © rv

Coronacrisis inspireert Tienenaar voor smartphonespel “Hopelijk verdrijft mijn spel bij sommigen de verveling”

TienenLaurent Marchal uit Tienen haalde inspiratie uit de coronacrisis en bedacht het smartphonespel Dodgebug. Voor de goede orde: hij is niet uit op winstbejag, maar wil mensen vooral een ludiek tijdverdrijf bezorgen. “Iedereen kampt met verveling en wil naar buiten om samen een pintje drinken. Toch moeten we nog even binnenblijven en ons bezighouden. Dat kan bijvoorbeeld met Dodgebug.”

 1. Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning voor dierenasiel in Willebringen: “Maar we vrezen dat het voor buurtbewoners niets zal uitmaken. Tegen alle voorgaande toegevingen dienden ze bezwaar in”
  PREMIUM
  Boutersem/Tienen

  Nieuwe aanvraag omgevings­ver­gun­ning voor dieren­asiel in Willebrin­gen: “Maar we vrezen dat het voor buurtbewo­ners niets zal uitmaken. Tegen alle voorgaande toegevin­gen dienden ze bezwaar in”

  Begin maart deed het dierenasiel van Tienen een aanvraag voor een asiel in een voormalige hoeve in Willebringen. Daar zou men 25 honden en 90 katten kunnen opvangen. Helaas moet door foutje de aanvraag opnieuw ingediend worden. “Hierdoor gaan jammer genoeg de termijnen voor het openbaar onderzoek en een uiteindelijke beslissing over de vergunning weer opnieuw lopen. Maar de wijziging bleek nu eenmaal noodzakelijk”, zegt Sebastien Tonneus van de Vzw Dierenasiel Tienen.
 2. Zinkgat duikt op in Mulkstraat
  Tienen

  Zinkgat duikt op in Mulkstraat

  In de Mulkstraat in Tienen dook donderdag namiddag een zinkgat op. Het gat, van ongeveer een goede halve meter diameter, deed zich voor in het midden van de rijbaan. “De riolering ligt op die plaats op ongeveer 5 à 6 meter diepte. Vermoedelijk is er een probleem met een huisaansluiting die mogelijk gebarsten is” zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). “Mogelijk is dat al jaren bezig en krijg je een onderspoeling waardoor uiteindelijk het wegdek brak. Fluvius is intussen op de hoogte gebracht van het probleem, die gaan de situatie morgen van naderbij bekijken en zo snel mogelijk de herstelling uitvoren. De politie heeft de Mukstraat ter hoogte van het zinkgat afgesloten. Toch blijft de straat voor de bewoners bereikbaar via ofwel de zijde van de Geteweg, anderzijds via de kant van de Goossensvest waar de Amsterdammetjes tijdelijk verwijdert zijn.”