Laurent Marchal uit Tienen bedacht het smartphonespel Dodgebug en liet zich inspireren door de huidige pandemie.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurent Marchal uit Tienen bedacht het smartphonespel Dodgebug en liet zich inspireren door de huidige pandemie. © rv

Coronacrisis inspireert Tienenaar voor smartphonespel “Hopelijk verdrijft mijn spel bij sommigen de verveling”

TienenLaurent Marchal uit Tienen haalde inspiratie uit de coronacrisis en bedacht het smartphonespel Dodgebug. Voor de goede orde: hij is niet uit op winstbejag, maar wil mensen vooral een ludiek tijdverdrijf bezorgen. “Iedereen kampt met verveling en wil naar buiten om samen een pintje drinken. Toch moeten we nog even binnenblijven en ons bezighouden. Dat kan bijvoorbeeld met Dodgebug.”

 1. Filip pakt brons op eerste karate online championship
  Tienen

  Filip pakt brons op eerste karate online champions­hip

  Onze eigenste Tiense G-karateka (G-sporters zijn mensen met een beperking) Filip Billen is derde geworden op het eerste World Online Inclusive Karate Championship. Dankzij de organisatie van I-Karate Global konden 308 atleten uit 24 landen elkaar online bekampen. Het fysieke WK, dat in 2020 in Rusland zou plaatsvinden, is immers verplaatst naar oktober dit jaar. Na maanden intensief trainen online, had elke sporter de kans om zijn of haar opgenomen filmpje van een Kata, een schijngevecht tegen drie, in te dienen. Dat van Billen behaalde dus een mooie plek.
 2. Ooi Louiske uit Dormaal baart een wonder: “Zelfs met 30 jaar ervaring als boer is een vijfling haast niet te geloven!”
  PREMIUM
  Dormaal

  Ooi Louiske uit Dormaal baart een wonder: “Zelfs met 30 jaar ervaring als boer is een vijfling haast niet te geloven!”

  Twee weken geleden bracht ooi Louiske in Dormaal een vijfling ter wereld. Priester-boer Ivan Lammens (69) assisteerde tijdens de bevalling zoals het een goede herder betaamt. Na de geboorte van drie lammetjes stelde hij vol ongeloof vast dat er meer op komst was. Diep in de baarmoeder zaten nog twee lammetjes verstrengeld. “Ik hoed al 30 jaar schapen, maar dit overkwam me nog nooit”, vertelt Ivan. Alsof het verhaal nog niet genoeg religieuze allures heeft, zeggen we er nog graag bij dat alles begon met een vondeling...
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”