Klassiek in de Kapel kende voor de coronacrisis al heel wat succesvolle optredens, zoals deze.
Volledig scherm
Klassiek in de Kapel kende voor de coronacrisis al heel wat succesvolle optredens, zoals deze. © VDT

Corona-crowdfunding Klassiek in de Kapel is een groot succes

De afgelopen weken zette Klassiek in de Kapel, de vzw die zich in Tienen bezighoudt met de organisatie van klassieke concerten, een crowdfunding op. De bedoeling was een aantal musici, die nu door de coronacrisis niet alleen hun concerten, maar ook een groot deel van hun inkomsten verloren zien gaan, een hart onder de riem te steken. In ruil voor een ‘blijf-in-uw-kot’-video kregen de musici een toelage van 250 euro.

 1. Straattheatermakers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alternatief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”
  Glabbeek

  Straatthea­ter­ma­kers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alterna­tief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”

  Zaterdagavond 10 maart kon iedereen via Facebook en andere online kanalen genieten van de radioshow van straattheatermakers Peter Theunissen (40) en Ronald Ausloos (56). Voor een keertje kreeg hun show de naam Radio Glabbeek mee en stond hun caravan van waaruit ze opereren niet op straat maar in evenementenhal Hangaar 44.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee