Het logo
Volledig scherm
Het logo © RV

Conversatietafel rond Administratie

 1. Zwakke verlichting doet bromfietser met levenslang rijverbod de das om

  Zwakke verlich­ting doet bromfiet­ser met levenslang rijverbod de das om

  Een politieploeg zag dinsdag rond 17.30 uur een bromfiets rijden op Schoonaarde in Diest. Omdat die een nogal zwak achterlicht bleek te hebben, werd de 51-jarige bestuurder uit Hoegaarden aan de kant gezet. Na controle bleek de bromfiets opgedreven te zijn. De man kon ook geen rijbewijs voorleggen. Uit nazicht bleek dat hij een levenslang rijverbod had. Zijn bromfiets werd voor onbepaalde tijd geïmmobiliseerd.
 2. Jean-Pierre Van Geyseghem (65) steekt wijnhandel in nieuw jasje : “Waarom zou ik al aan stoppen denken ?”
  PREMIUM

  Jean-Pier­re Van Geyseghem (65) steekt wijnhandel in nieuw jasje : “Waarom zou ik al aan stoppen denken ?”

  De gerenomeerde wijnzaak is gelegen aan de Hamelendreef in Tienen. Het was de vader van Jean-Pierre, René Van Geyseghem die de zaak in 1945 begon. “Dat was nog in de Dokter Geensstraat” vertelt Jean-Pierre “Wijnen voerden we nog in op houten vaten en moesten we nog bottelen.” Intussen verhuisde de zaak enkele malen om zich uiteindelijk op deze locatie te vestigen sinds de zeventiger jaren. Ook al heeft Jean-Pierre geen opvolger, de man vernieuwde zopas zijn zaak.
 1. Zes jaar schreeuwde Patricia (43) om psychiatrische hulp voor haar zoon: “En toen stonden er vier agenten voor de deur. Ik moest zijn schoenen identificeren”
  PREMIUM

  Zes jaar schreeuwde Patricia (43) om psychiatri­sche hulp voor haar zoon: “En toen stonden er vier agenten voor de deur. Ik moest zijn schoenen identifice­ren”

  Een zware klap was het voor Patricia Van Rymenant (43) uit Bunsbeek (Glabbeek), maar een verrassing was het niet. Ze verloor haar zoon Jason Nys (21) op 10 september. Talloze keren trok ze aan de alarmbel, maar de jongeman werd niet opgenomen, en kreeg niet de kans om behandeld te worden, zelfs niet na drie zelfmoordpogingen. ‘Persoonsaanrijding op de spoorweg in Tienen’, las Patricia die donderdag op Facebook en meteen wist ze hoe laat het was. “Ik belde zelf naar de politie met de vraag of het mijn zoon was. Ze wisten het niet. Een uurtje later werd mijn grootste vrees waarheid”, zegt Patricia, die haar verhaal deelt in de hoop andere psychiatrische patiënten en hun families te helpen.
 2. Daling van aantal besmettingen in Tienen op maandag 19 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Tienen op maandag 19 oktober

  In Tienen zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 22. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 112 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tienen op 317 te liggen. Omdat Tienen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. ASSISEN. Dochter van slachtoffer getuigt over dodelijke steekpartij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”
  Leuven

  ASSISEN. Dochter van slachtof­fer getuigt over dodelijke steekpar­tij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Zijn weduwe, de wetsdokter en de vrouw van de beschuldigde komen vandaag getuigen.