Initiatiefnemers Miel Mattheus van Mediclowns en Eddy Meersman van vzw Kinderkanker.
Volledig scherm
Initiatiefnemers Miel Mattheus van Mediclowns en Eddy Meersman van vzw Kinderkanker. © Foto Bollen

Circusshows op maat van kinderen met een beperking

TIENENMiel Mattheus lanceert een nieuw initiatief: Circus for a Smile. In samenwerking met de circusschool Salto Tienen en met steun van vzw Kinderkanker zal op maandag 12 juni een interactieve circusdag op maat van kinderen tot zestien jaar met een beperking op poten gezet worden. "Dit is uniek in Vlaanderen", zegt Miel. "Eerst richten we ons op kinderen uit Tienen, maar op termijn willen we driemaandelijkse circusopvoeringen inrichten, toegankelijk voor iedereen in Vlaanderen."

 1. Aarschot betaalde jaar geleden 1,6 miljoen euro aan voetwegenactivist: “De wet moet nú aangepast worden, of dit zal nog gebeuren”
  PREMIUM
  Tielt-Winge/Aarschot/Glabbeek

  Aarschot betaalde jaar geleden 1,6 miljoen euro aan voetwegen­ac­ti­vist: “De wet moet nú aangepast worden, of dit zal nog gebeuren”

  Op 23 januari was het precies een jaar geleden dat de gemeenteraad in Aarschot een dadingsovereenkomst goedkeurde waarbij ze voetwegenactivist Marc Van Damme maar liefst 1,65 miljoen euro betaalden om de procedures te doen stoppen die hij aanspande tegen het stadsbestuur. Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) roept op om een artikel in de wetgeving te veranderen waardoor alleen nog betrokken partijen die een rechtstreeks belang kunnen aantonen, een dwangsom kunnen eisen bij het niet naleven van de wetgeving.
 2. RZ H.Hart Tienen moet wachten op vaccins, maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek...
  PREMIUM
  Tienen

  RZ H.Hart Tienen moet wachten op vaccins, maar dan komt er hulp uit onverwach­te hoek...

  Het Tiense ziekenhuis zou deze week beginnen hun 950 medewerkers te vaccineren. Helaas kwamen de beloofde vaccins niet. Wanneer die er dan wel zouden komen, is alsnog koffiedik kijken. Dankzij hulp uit totaal onverwachte hoek konden donderdag toch 24 medewerkers hun eerste prikje krijgen. “De trein is dan toch vertrokken”, haalt urgentiearts Philippe Van Marcke opgelucht adem.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken