De circusartiesten in spe zijn enthousiast over hun nieuwe locatie.
Volledig scherm
De circusartiesten in spe zijn enthousiast over hun nieuwe locatie. © Foto Bollen

Circus Salto start schooljaar in nieuw pand

TIENENDe Tiense circusschool Salto heeft haar intrek genomen in het pand van de voormalige sportwinkel Sporty op de Kaasmarkt, waar eerder nog de variétézaal Palace of cinema Vox was ondergebracht.

 1. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 2. Heeft ‘tante nonneke’ 29 jaar geleden als tiener twee bejaarde familieleden in koelen bloede afgemaakt?
  PREMIUM
  Tienen

  Heeft ‘tante nonneke’ 29 jaar geleden als tiener twee bejaarde familiele­den in koelen bloede afgemaakt?

  Heeft Alinda Van Der Cruysen 29 jaar geleden, op haar achttiende, twee bejaarde familieleden in Tienen gruwelijk vermoord? Het is nog altijd de vraag van één miljoen, nadat het dossier bij gebrek aan bewijzen een kwarteeuw stof lag te vergaren. Nieuw DNA-onderzoek brengt de intussen 47-jarige invalide vrouw volgende maand alsnog voor het Leuvense assisenhof. Bedeesd en licht hyperventilerend verscheen de Antwerpse dinsdagochtend op de preliminaire zitting voor de samenstelling van de getuigenlijst. Een lijst die dertig jaar na datum flink uitgedund is.
 3. Stijging van aantal besmettingen in Tienen op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Tienen op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Tienen, op één dag 11 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 10. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 132. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Tienen komt dat getal nu op 374 te liggen. Tienen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Unizo stelt 10-puntenprogramma op om parkeerbeleid te verbeteren

  Unizo stelt 10-puntenpro­gram­ma op om parkeerbe­leid te verbeteren

  Een parkeerbeleid hoort te passen binnen het gemeentelijk mobiliteitsplan. Het betekent een meerwaarde voor het leven in de stad. Rekening houdend met de toekomstige evoluties, moet het parkeerbeleid streven naar een realistisch evenwicht tussen de noden van klanten, handelaars, bewoners en ondernemers. “Comfort voor de klanten, mogelijkheden voor de leveranciers en respect voor de activiteiten van de handelaars en voor het dagelijks leven van de bewoners is van belang” zegt Unizo Tienen-Hoegaarden-Boutersem.