Gilles Melchior baat sinds 2017 restaurant Melchior uit aan de Veemarkt in Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilles Melchior baat sinds 2017 restaurant Melchior uit aan de Veemarkt in Tienen. © Bollen

Chef Gilles telt af naar heropening restaurant Melchior: “Hopelijk zijn we steeds volgeboekt, maar zelfs dan zal er weinig overschot zijn”

TienenSinds 2017 is Gilles Melchior (36) chef en eigenaar van restaurant Melchior. In een historisch pand, gelegen aan de Tiense Veemarkt, serveert hij toegankelijke, maar verfijnde gerechten. Zijn aanpak waar naar eigen zeggen warmte, ongedwongenheid, licht en gezelligheid centraal staan leverde hem begin jaar een Michelinster op. Niets dan lof dus, maar het is al van oktober 2020 geleden dat er nog cliënteel in zijn restaurant zat. “Binnen twee weken zal ik pas weten hoe het is om klanten te ontvangen in een sterrenzaak”, zegt Gilles. In de drukbezette aanloop naar de heropening maakte hij alvast wat tijd voor ons vrij.