Jean Claud Swevers (rechts) met zijn stiefzoon Guy Timmermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Claud Swevers (rechts) met zijn stiefzoon Guy Timmermans. © Bollen

Café De Baron sluit na kwarteeuw de deuren: “De bruine kroeg is aan het uitsterven”

TienenNa een kwarteeuw gaan de deuren van café De Baron in Tienen voor goed op slot. Uitbater Jean-Claude Swevers (77) - Cloclo voor de vrienden - houdt het noodgedwongen voor bekeken. Daarmee verdwijnt één van de laatste bruine kroegen uit de omgeving en vertoeft boegbeeld Jean Claud niet meer achter zijn vertrouwde tapkast. “Ik ga in een zwart gat vallen, maar sommige klanten gaan ook niet weten wat doen.”

 1. Als vanouds schaatsen op de Grote Markt in Tienen
  Tienen

  Als vanouds schaatsen op de Grote Markt in Tienen

  Ondertussen zijn de werken aan de Grote Markt in een finale fase belandt en is het duidelijk dat ze tijdig zullen klaar zijn voor de inrichting van de winterkerstmarkt. Zo zullen er naar goede gewoonte kerstchalets komen en worden ze uitgebaat door zowel lokale verenigingen als horecazaken. In het centrum van de Markt zal er ook ruimte worden voorzien voor de vertrouwde schaatspiste, hetzij op een andere locatie. De piste zal nu worden geïnstalleerd naast de kerk en niet meer voor het stadhuis zoals in het verleden. De kerstmarkt loopt van 10 december 2021 tot 9 januari 2022.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Café Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel: “We hebben hier veel gezellige avonden meegemaakt, maar het was niet altijd even rendabel”
  PREMIUM
  Tienen

  Café Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel: “We hebben hier veel gezellige avonden meegemaakt, maar het was niet altijd even rendabel”

  Hoewel Annemie Couvreur, boegbeeld van café Het Zwak Moment in de Minderbroedersstraat in Tienen, acht jaar haar tapinstallatie afsluit, kan je er binnenkort nog steeds terecht voor een trappist of een ander zeldzaam bier. Begin november is Het Zwak Moment een tweede leven beschoren in de vorm van een winkel. Samen met haar partner John zal ze Tienen voorzien van een origineel assortiment aan (speciaal)bieren, frisdrank en wijn.
 3. Tiense stadsgids Jacques Natens overleden op 84-jarige leeftijd: “Als hij toeristen mee op sleeptouw nam, voelden ze zich meteen ook Tienenaar”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense stadsgids Jacques Natens overleden op 84-jarige leeftijd: “Als hij toeristen mee op sleeptouw nam, voelden ze zich meteen ook Tienenaar”

  Dinsdagochtend is Jacques Natens op 84-jarige leeftijd overleden aan een agressieve vorm van longkanker. Natens was bekend en geliefd bij vele Tienenaren als onder meer één van de stadsgidsen bij de Tiense Gidsenbond. Daarnaast was hij een vredevolle voorvechter van het Tiense dialect. Zo sprak hij onder meer de verhalen in over de Pikke Stijkès, een Tiense volksfiguur uit de boeken van Tiens auteur Leon Rubbens. “Hij vertelde op zo’n aanstekelijke manier dat je je als bezoeker onmiddellijk thuisvoelde in Tienen”, klinkt het.