Miek Briesen en Bram Verstraerte zijn sinds kort de verantwoordelijke voor de Buurderij in de voormalige dorpsschool van Oorbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Miek Briesen en Bram Verstraerte zijn sinds kort de verantwoordelijke voor de Buurderij in de voormalige dorpsschool van Oorbeek. © Bronckaerts

Buurderij opent in voormalige dorpsschool te Oorbeek

TienenAfgelopen week openden Bram Verstraete (29) en Miek Briesen (31) voor het eerste de deuren van hun Buurderij. Het koppel woont sinds 2019 in de voormalige dorpsschool in Oorbeek (Tienen) en maakt optimaal gebruik van de voorhanden ruimte door er een korte ketenmarkt in te richten. Het duo wil naast het aanbieden van lokale producten ook de kans aangrijpen om mensen uit het dorp samen te brengen en er een sociaal gebeuren van te maken. Daarnaast hebben ze nog andere toekomstplannen waarmee ze de streek van extra animo willen voorzien. “In de toekomst hopen we de ruimte ook te gebruiken als gelegenheidscafé of voor workshops”, klinkt het.

 1. Nieuw Lancasterpaviljoen in Nederlands oorlogsmuseum van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwerper die neerstortte in Bunsbeek”
  Glabbeek

  Nieuw Lancaster­pa­vil­joen in Nederlands oorlogsmu­se­um van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwer­per die neerstort­te in Bunsbeek”

  In het Oorlogsmuseum in het Nederlandse Overloon, dat dit jaar 75 jaar bestaat, werd deze week een gloednieuw Lancasterpaviljoen geopend door de commissaris van de koning, de burgemeesters van Glabbeek en Overloon, in aanwezigheid van familieleden van slachtoffers. Pronkstuk van de nieuwe museumhal is de Britse Lancaster NN775 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte in Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Fietser naar ziekenhuis na aanrijding
  Tienen

  Fietser naar ziekenhuis na aanrijding

  In de Oude Leuvensestraat ter hoogte van het kruispunt met de Raymaekersvest kwam het dinsdag rond 17.40 uur tot een aanrijding tussen een fietser en een wagen. De bestuurder van de wagen, een 50-jarige man uit Tienen bleef ongedeerd. hij legde tevens een negatieve alcohol- en drugtest af. De fietser kwam bij het ongeval ten val en de 24-jarige dame uit Tienen had pijn aan de arm en borst. Ze werd ter verzorging en verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis.