Miek Briesen en Bram Verstraerte zijn sinds kort de verantwoordelijke voor de Buurderij in de voormalige dorpsschool van Oorbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Miek Briesen en Bram Verstraerte zijn sinds kort de verantwoordelijke voor de Buurderij in de voormalige dorpsschool van Oorbeek. © Bronckaerts

Buurderij opent in voormalige dorpsschool te Oorbeek

TienenAfgelopen week openden Bram Verstraete (29) en Miek Briesen (31) voor het eerste de deuren van hun Buurderij. Het koppel woont sinds 2019 in de voormalige dorpsschool in Oorbeek (Tienen) en maakt optimaal gebruik van de voorhanden ruimte door er een korte ketenmarkt in te richten. Het duo wil naast het aanbieden van lokale producten ook de kans aangrijpen om mensen uit het dorp samen te brengen en er een sociaal gebeuren van te maken. Daarnaast hebben ze nog andere toekomstplannen waarmee ze de streek van extra animo willen voorzien. “In de toekomst hopen we de ruimte ook te gebruiken als gelegenheidscafé of voor workshops”, klinkt het.

  1. Nachtclub in Domo-gebouw blijft gemoederen beroeren: “Verbouwingen betalen met belastingen? Het Depot zal voor 100% zélf instaan voor die vijf miljoen”
    PREMIUM
    Leuven

    Nachtclub in Do­mo-ge­bouw blijft gemoederen beroeren: “Verbouwin­gen betalen met belastin­gen? Het Depot zal voor 100% zélf instaan voor die vijf miljoen”

    “Voor N-VA is het financieren van een nachtclub geen kerntaak van de stad.” Die stelling nemen gemeenteraadsleden Pieterjan Vangerven (N-VA) en Debby Appermans (N-VA) in. Meer concreet vreest de oppositiepartij dat de ‘stadskas’ zal opdraaien voor renovatiekosten van 5 miljoen euro indien vzw Het Depot die investering niet zou kunnen dragen. Mike Naert, directeur van Het Depot, reageert met verbazing: “We gaan dit geschenk echt wel zelf moeten verdienen.”