Met wat vertraging konden de leerlingen van de De Suikerspin toch op schoolreis.
Volledig scherm
PREMIUM
Met wat vertraging konden de leerlingen van de De Suikerspin toch op schoolreis. © Bollen

Busmaatschappij stuurt om 22.30 uur mailtje dat ze geen chauffeurs hebben voor schoolreis de volgende ochtend, maar dat is buiten de directeur en zijn vrienden gerekend

TienenVoor bijna 200 leerlingen van de basisschool De Suikerspin in Grimde (Tienen), dreigde de schoolreis in het water te vallen. Zowat 100 kleuters zouden hun hartje uitleven in de Tarzan & Jane speeltuin en nog eens ruim 80 leerlingen van het eerste en tweede leerjaar zouden naar het safaripark Monde Sauvage trekken. En toen, om 22.30 uur, uren voor het vertrek, kwam het mailtje van de busmaatschappij.

 1. RESTOTIP. Oats Day Long: gezonde en creatieve havermoutgerechten zijn een verademing voor de studentenstad
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. Oats Day Long: gezonde en creatieve havermout­ge­rech­ten zijn een verademing voor de studenten­stad

  Havermout, havermout en... havermout. Voor wie bij Oats Day Long langsgaat zal het geen verassing zijn dat alle gerechten worden bereid met de gezonde volkoren graansoort. Toch bestaat de menukaart van de nieuwe zaak in Leuven uit tal van lekkere, gezonde én creatieve gerechten waardoor de havermoutbar een welgekomen aanwinst is tussen al het fastfoodgeweld in Leuven.
 2. Politie onderzoekt spoor naar daders brandstichting : “Wie het ook zijn, de gemeente stelt zich burgerlijke partij”
  Glabbeek

  Politie onderzoekt spoor naar daders brandstich­ting : “Wie het ook zijn, de gemeente stelt zich burgerlij­ke partij”

  De brandweer heeft afgelopen vrijdagavond meerdere brandhaarden in het Fit-O-Meterbos langs de Keibergstraat in Glabbeek moeten blussen. Een jogger merkte die avond rond 19 uur een brandgeur in het sportbos van de gemeente Glabbeek en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. De brandweer diende bij aankomst meerdere brandhaarden in de bos te blussen. Zo werd er een vuilnisbak in brand gestoken en een soort kampvuur gemaakt. Overduidelijk opzettelijke brandstichting want er werden brandversnellers aangetroffen. Intussen is de politie een spoor van mogelijke daders aan het onderzoeken.