Burgemeester Gino Debroux kaartte de nood aan extra bedrijventerrein aan.
Volledig scherm
Burgemeester Gino Debroux kaartte de nood aan extra bedrijventerrein aan. © Bollen

Burgemeester Debroux tijdens jobbeurs: “We voelen de druk van Limburg en Wallonië waar bedrijventerreinen zich sneller en makkelijker kunnen ontwikkelen”

“Er is eigenlijk geen mogelijkheid meer voor de vestiging van grote bedrijven in onze streek.” Dat zei Landens burgemeester Gino Debroux (L’anders) tijdens de derde editie van de jobbeurs in de Manège in Tienen. Hij uitte ook kritiek op de provincie en het Vlaams gewest omdat die zich kanten tegen de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein langs de E40 in Landen omwille van een niet goede ontsluiting via het openbaar vervoer.

0 reacties

 1. S-plus wil digitale vaardigheden senioren versterken
  Tienen

  S-plus wil digitale vaardighe­den senioren versterken

  S-Plus gaat op zoek naar digi-vrijwilligers, mensen die senioren wegwijs willen maken in het digitale landschap. Door hen de basis van programma’s en applicaties aan te leren, kunnen ouderen zelfstandig(er) aan de slag met multimedia. Zo wil S-Plus de digitale kloof bij bij senioren verkleinen. “Als senioren een toestel of smartphone zelfstandig kunnen gebruiken, hebben ze meer toegang tot het maatschappelijke leven”, aldus Gilbert Vandervelpen, coördinator bij S-Plus regio Tienen.
 2. Mobiel vaccinatieteam geeft eerste prikjes aan huis : “Blij dat er zulke oplossing is”
  Boutersem

  Mobiel vaccinatie­team geeft eerste prikjes aan huis : “Blij dat er zulke oplossing is”

  Het mobiele vaccinatieteam van de Eerstelijnszone Oost-Hageland (ELZOH) reed vandaag voor het allereerst uit. Voor mensen die willen gevaccineerd worden maar om medische reden zich niet naar het vaccinatiecentrum in Tienen of Landen kunnen komen, zorgde de ELZOH voor een mobiel team. De eerste patiënten kregen zo hun eerste prik. Georges Vandenborne (78) uit Boutersem mocht vandaag de spits afbijten.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren