Buren probeerden nog om de woning van Rita binnen te dringen, maar de weduwe stierf in de brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Buren probeerden nog om de woning van Rita binnen te dringen, maar de weduwe stierf in de brand. © Bollen

Buren kunnen weduwe Rita (68) niet meer redden uit woningbrand: “Zelfs met drie sterke mannen kregen we de voordeur niet klein, en dan was er nog die hitte...”

GoetsenhovenDe  politie van de PZ Getevallei werd afgelopen nacht opgeroepen voor een woningbrand aan de Tiensebaan in Goetsenhoven. Iets voor middernacht ontdekten enkele buren dat er brand was in de woning van de alleenstaande weduwe Rita Durniseau. In afwachting van de hulpdiensten probeerden ze met man en macht de woning binnen te dringen, maar tevergeefs. “Ik ben zelf mijn moeder verloren in zo’n brand, ik weet helaas wat het is”, zucht buurman Jacques De Peuter (65) verslagen. 

  1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.