Buren probeerden nog om de woning van Rita binnen te dringen, maar de weduwe stierf in de brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Buren probeerden nog om de woning van Rita binnen te dringen, maar de weduwe stierf in de brand. © Bollen

Buren kunnen weduwe Rita (68) niet meer redden uit woningbrand: “Zelfs met drie sterke mannen kregen we de voordeur niet klein, en dan was er nog die hitte...”

GoetsenhovenDe  politie van de PZ Getevallei werd afgelopen nacht opgeroepen voor een woningbrand aan de Tiensebaan in Goetsenhoven. Iets voor middernacht ontdekten enkele buren dat er brand was in de woning van de alleenstaande weduwe Rita Durniseau. In afwachting van de hulpdiensten probeerden ze met man en macht de woning binnen te dringen, maar tevergeefs. “Ik ben zelf mijn moeder verloren in zo’n brand, ik weet helaas wat het is”, zucht buurman Jacques De Peuter (65) verslagen. 

 1. Bart Wijgaerts (42) nieuwe voorzitter schoolraad gemeenteschool
  Glabbeek

  Bart Wijgaerts (42) nieuwe voorzitter schoolraad gemeente­school

  Op de installatievergadering van de nieuwe schoolraad van de gemeenteschool in Glabbeek is Bart Wijgaerts uit Bunsbeek unaniem verkozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt in deze functie Michel Lambrechts op. “Als directeur van een grote basisschool in Genk heeft Bart heel wat praktijkervaring en is zo een absolute meerwaarde voor het beleid van onze gemeenteschool. Bart woont intussen al enkele jaren in deelgemeente Bunsbeek en is de partner van schepen Tom Struys, waardoor hij het reilen en zeilen van ons dorp zeer goed kent”, reageert onderwijsschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij).
 2. Ook dit is heropenen: een terras uitbouwen voor honderd man en zien hoe regenbuien al het werk teniet doen
  PREMIUM
  Tienen

  Ook dit is heropenen: een terras uitbouwen voor honderd man en zien hoe regenbuien al het werk teniet doen

  Het personeel van het Theatercafé was vandaag vroeg uit de veren om de laatste voorbereiding te treffen. Tevergeefs, want hoewel het ruime terras veel mogelijkheden biedt, houden lokende regenbuien het volk op afstand. UitbaterJohan Hendrickx kan hierdoor amper zijn troeven uitspelen. “Het heeft meerdere dagen gekost om het terras gebruiksklaar te maken, maar momenteel is het amper rendabel”, klinkt het.
 3. Kinderen van gemeentelijke basisschool en buitenschoolse opvang kunnen genieten van uiterst cool speeltoestel
  Hoegaarden

  Kinderen van gemeente­lij­ke basis­school en buiten­school­se opvang kunnen genieten van uiterst cool speeltoe­stel

  Vandaag werd op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool en de buitenschoolse kinderopvang aan het Polderke in de Kloosterstraat in Hoegaarden een splinternieuw cool speeltoestel in gebruik genomen. Dit maakt deel uit van de uitbreiding van de gemeenteschool. De gemeente kwam hiermee tegemoet op vraag van de kinderen die ze een “beetje saai” vonden. Overduidelijk aan het enthousiasme van de kinderen te zien zijn ze er enorm blij mee. Gelukkig, want het “speeltje” kost 40.000 euro. Het is dan ook geen gewoon speeltuig met een klassieke glijbaan, maar eentje waar klim- en klauterplezier gegarandeerd zijn. Evenzeer kunnen ze er eventjes in chillen of hun langst de meest sportieve kant laten zien en wanen ze zich eventjes in de container-cup met de monkey-bars. Voor de eventueel ongeruste ouders : het speelpleintje is voorzien van een speciale ondergrond zodat kinderen zich bij een eventuele val niet zouden bezeren. De ondergrond alleen is al de helft van het kostenplaatje.
 1. Visser heeft beet: alligator springt uit het water en zet achtervolging in
  Play

  Visser heeft beet: alligator springt uit het water en zet achtervol­ging in

 2. Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"
  Play
  Lady Bouwers

  Kraanmachi­nist Evi kaffert knoeiende werkman uit vanuit haar cabine: "No! Afblijven!"