Met de Buitenspeeldag wil men jongeren motiveren om zich buiten te amuseren, bijvoorbeeld in één van de vele buitenspeelterrein die de stad rijk is.
Volledig scherm
Met de Buitenspeeldag wil men jongeren motiveren om zich buiten te amuseren, bijvoorbeeld in één van de vele buitenspeelterrein die de stad rijk is. © Bollen

Buitenspeeldag is startschot van buitenspeelseizoen

TienenOp woensdag 21 april gaat met de Buitenspeeldag het buitenspeelseizoen van start. Buiten spelen staat garant voor uren speelpret in de gezonde buitenlucht. De Tiense jeugddienst lanceert daarom twee ‘Heldenkatapultwandelingen’, inclusief leuke opdrachten.

 1. Na prik-schandaal in Sint-Truiden duiken ook in bierdorp hardnekkige roddels over burgemeester op: “Heb zelfs mijn uitnodiging nog niet ontvangen”
  Hoegaarden

  Na prik-schan­daal in Sint-Trui­den duiken ook in bierdorp hardnekki­ge roddels over burgemees­ter op: “Heb zelfs mijn uitnodi­ging nog niet ontvangen”

  In Hoegaarden doet er, nog voor de terrassen van de horeca open zijn, ‘toogpraat’ de ronde. Nu blijkt dat de burgemeester van Sint-Truiden al gevaccineerd werd toen het de beurt was aan de 85-plussers denkt men in het bierdorp nog een ‘straffer schandaal’ te hebben. “Onze burgemeester en de noodambtenaar werden reeds in januari gevaccineerd”, klinkt het. De burgemeester ontkent.
 2. Tiense terrasen openen met uitzicht op werf: “In deze omstandigheden kan ik hooguit twee tafels plaatsen”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense terrasen openen met uitzicht op werf: “In deze omstandig­he­den kan ik hooguit twee tafels plaatsen”

  Gemeente- en stadsbesturen treffen de nodige maatregelen om de heropening van de terrassen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ook de Tiense horecazaken krijgen de nodig ondersteuning. Maar door de heraanleg van de Grote Markt in Tienen moeten uitbaters naast de veiligheidsmaatregelen ook rekening houden met de ontwikkelingen op de werf. Ondanks de snel vorderende werken, blijft er twijfel over de rendabiliteit. “Ik moet rekening houden met de afstand tussen de werf en mijn terrastafels. Dan blijft er niet veel plaats over”, klinkt het.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing