Brandweer reinigde het wegdek over een afstand van twee kilometer.
Volledig scherm
Brandweer reinigde het wegdek over een afstand van twee kilometer. © Bollen

Brandweer ruimt oliespoor van ruim twee kilometer

 1. Meisje (12) loopt beenbreuk op bij oversteken
  Tienen

  Meisje (12) loopt beenbreuk op bij oversteken

  Op de Goossensvest in Tienen is woensdagochtend rond 8 uur een ongeluk gebeurd. Aan het zebrapad ter hoogte van de bushalte stak een 12-jarig meisje uit Tienen over. De bestuurster van een wagen die in de file wilde aanschuiven merkte het overstekende kind echter te laat op omdat het meisje achter een bus overstak. Een aanrijding was onvermijdelijk en het kind liep een beenbreuk op. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de wagen, een 50-jarige vrouw uit Tienen, bleef ongedeerd.
 2. Maak kennis met ‘Het Dertienmaal’, waar zo’n 200 bedevaarders herdenken dat Jezus een geheime bouwvakker was
  PREMIUM
  Hakendover/Tienen

  Maak kennis met ‘Het Dertien­maal’, waar zo’n 200 bedevaar­ders herdenken dat Jezus een geheime bouwvakker was

  Een tweehonderdtal wandelaars nam zaterdag deel aan ‘Het Dertienmaal’, een bedevaart waarbij de deelnemers dertien keer heen en terug stapten van de Kerk Van De Goddelijke Zaligmaker in Hakendover tot de kapel van Onze-Lieve-Vrouw ten Steen in Grimde. Zij die het tot een goed einde brachten, hadden tegen dan zo’n 43 kilometer in de benen. Voldoende reden om er ons licht eens op te steken en heel wat bij te leren. Wist u bijvoorbeeld dat Jezus een geheime bouwvakker was die de kerk hielp bouwen?
 3. Fietser aangereden door bestelwagen: bestuurder blijkt onder invloed
  Tienen

  Fietser aangereden door bestelwa­gen: bestuurder blijkt onder invloed

  Op de Goossensvest in Tienen is donderdagavond rond 17.35 uur een fietser aangereden door een bestelwagen die uit de parking van de Menegaard kwam gereden. De fietser, een 61-jarige man uit Tienen, kreeg de eerste zorgen toegediend door twee verpleegkundigen die toevallig voorbijkwamen. Het slachtoffer kloeg over pijn in de rug en werd overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis voor de nodige verzorging en verdere controle. De bestuurder van de bestelwagen, een 47-jarige man uit Tienen, legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie