Brandweerlui haalden enkele mensen en kinderen uit de ondergelopen woningen.
Volledig scherm
Brandweerlui haalden enkele mensen en kinderen uit de ondergelopen woningen. © Bollen

Brandweer haalt bewoners uit ondergelopen huizen

OplinterHeel het Hageland kreunt intussen onder de wateroverlast. In Oplinter is de situatie niet te overzien. In de Dalweg en in de Beekstraat liepen straten en huizen onder water. Zelfs pompen hielp niet. De brandweer zette zelfs een bootje in om mensen uit ondergelopen woningen te halen. De meeste bewoners verkozen evenwel om in hun woning te blijven. Zelfs toen de elektriciteit uitviel. 

 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. Nick Spaenhoven haalt samen met KVK Tienen 0-2-achterstand op tegen Olympic Charleroi: “Zelfs winninggoal zat er nog in”
  voetbal eerste nationale

  Nick Spaenhoven haalt samen met KVK Tienen 0-2-achter­stand op tegen Olympic Charleroi: “Zelfs winning­goal zat er nog in”

  Geen eerste thuiszege voor KVK Tienen zaterdagavond, maar als troostprijs kwamen de Suikerjongens sowieso als mentale overwinnaar uit de pittige confrontatie met Olympic Charleroi. Want op dit niveau gebeurt het niet iedere week dat je van een 0-2-achterstand terugkomt. Dat laatste voltrok zich in een bijwijlen zinderende tweede periode, waarin KVK eindelijk zijn ware gelaat toonde.