Kleuter- en basisschool Stap voor Stap uit Hakendover, de middelbare school Via en Stichting Delacroix gaan samenwerken met Alexianen Zorggroep Tienen.
Volledig scherm
Kleuter- en basisschool Stap voor Stap uit Hakendover, de middelbare school Via en Stichting Delacroix gaan samenwerken met Alexianen Zorggroep Tienen. © RV


Alexianen Zorggroep Tienen wil grenzen verleggen voor personen met dementie, en start nauwe samenwerking met 3 organisaties

TienenOp Werelddementiedag stelde de Alexianen Zorggroep Tienen in LDC Sint-Alexius een nieuw samenwerkingsproject voor om personen met dementie en ouderen in het algemeen, kansen te geven om deel te nemen aan activiteiten buiten de muren van het woonzorgcentrum en deze doelgroep een stem te geven.

 1. Onze man volgt een dag praktijkopleiding bij De Lijn: “Voorruitsproeiervloeistof. Dat is dus een echt woord hé!”
  PREMIUM
  Leuven

  Onze man volgt een dag praktijkop­lei­ding bij De Lijn: “Voorruit­sproei­er­vloei­stof. Dat is dus een echt woord hé!”

  Leerkrachten, verplegers, opvoeders. Maar ook aan buschauffeurs is een groot tekort. Dit jaar stoomde vervoersmaatschappij al 660 aspirant-chauffeurs klaar voor een leven op de baan tijdens een zes weken durende opleiding, en volgend jaar mikt De Lijn zelfs op 800 nieuwe rekruten. In Stelplaats Leuven Noord reden Anke Breyssem (25) en Sasa Gorelov (42) voor het eerst met een bus. Onze man mocht ook plaatsnemen achter het servostuur.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.