Bezoekers van het vaccinatiecentrum in Tienen kregen foute uitnodiging.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers van het vaccinatiecentrum in Tienen kregen foute uitnodiging. © Bollen

Bezoekers vaccinatiecentrum Tienen krijgen door foute uitnodiging keuze tussen twee vaccins

TienenVerschillende mensen in het vaccinatiecentrum van Tienen hebben - vrijwillig - een Johnson & Johnson-vaccin gekregen, hoewel op hun uitnodiging Pfizer stond vermeld. Door een menselijke planningsfout werden foutieve uitnodigingen verstuurd en kregen bezoekers aanvankelijk een ander vaccin voorgeschoteld dan verwacht. “Ondanks de verkeerde uitnodiging hebben we snel geschakeld”, aldus Stefan Martens, coördinator vaccinatiecentrum Tienen. 

 1. Zomerschool wekt op educatieve en spelende wijs corona-schoolachterstand weg
  Linter/Zoutleeuw

  Zomer­school wekt op educatieve en spelende wijs corona-schoolach­ter­stand weg

  “Het doel van de zomerscholen is om maatwerk op individueel niveau aan te bieden aan kleine groepen kinderen en jongeren zodat zij (en hun leerkrachten en ouders) zich bij de aanvang van het schooljaar 2021-2022 gesterkt weten.”zegt Andy Vandevelde, ondervoorzitter van vzw STORZO. “Sommige leerlingen hebben onder meer door de pandemie immers een leerachterstand opgelopen, bij anderen is de bestaande kloof vergroot en nog andere leerlingen zijn onvoldoende bereikt.”
 2. Etalage aan diggelen door vergeten handrem
  Tienen

  Etalage aan diggelen door vergeten handrem

  In de Nieuwstraat in Tienen sneuvelde woensdagochtend rond 8.50 uur de etalage van de Standaard boekhandel. Een 21-jarige man uit Geldenaken had even voordien zijn wagen in de buurt geparkeerd en had zijn handrem vergeten of onvoldoende aangetrokken. De wagen bolde hierdoor achteruit van de parkeerplaats en kwam tegen de vitrine terecht waardoor deze in gruizen viel. Brandweer kwam ter plaatse om de glasscherven te ruimen en de etalage dicht te maken.
 1. Lubbeek stapt mee in fietspadproject Butschovestraat in Glabbeek zodat er nieuwe fietspaden komen tot aan de Aarschotsesteenweg in Binkom
  Glabbeek/Lubbeek

  Lubbeek stapt mee in fietspad­pro­ject Butscho­vestraat in Glabbeek zodat er nieuwe fietspaden komen tot aan de Aarschotse­steen­weg in Binkom

  De gemeente Glabbeek gaat tegen 2025 haar functioneel lokaal fietsroutenetwerk realiseren door de aanleg van nieuwe fietspaden in maar liefst tien straten. In een gedeelte van de Butschovestraat in deelgemeente Attenrode-Wever werden er in 2019 al nieuwe fietspaden aangelegd. In 2024 gaat de gemeente Glabbeek de fietspaden in de Butschovestraat volledig vernieuwen tot aan de grens met Binkom.
 2. Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriendelijke verpleegster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Kortenaken/Glabbeek

  Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriende­lij­ke verpleeg­ster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was vandaag opvallend veel jong volk. De eerste ‘lading’ 12- tot 15-jarigen kreeg er een eerste prik. Iedereen was blij er te zijn, maar hier en daar viel ook een bleek gezichtje te spotten. Opmerkelijk: niet de zalvende woorden van mama of papa die (verplicht) meekwamen konden de angst wegnemen, wél die van de vriendelijke verpleegsters en medewerkers.