Guido Buvé (73) woont in de appartementsblok waar de bewoners van de appartementsblok al sinds zaterdagmiddag zonder warm water zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido Buvé (73) woont in de appartementsblok waar de bewoners van de appartementsblok al sinds zaterdagmiddag zonder warm water zitten. © MBK

Bewoners van Tiens appartementsblok zitten lange tijd zonder warm water door miscommunicatie

TienenIn een appartementsblok op de hoek van het Torsinplein en de Minderbroedersstraat in Tienen zitten bewoners sinds zaterdagmiddag zonder warm water en centrale verwarming. Het gebouw is in beheer van sociale huisvestingsmaatschappij Cnuz die op haar beurt het technisch beheer van de toekent aan Engie Cofely. Bewoner Guido Buvé (73) nam zaterdagmiddag contact op met Engie Cofely om het probleem aan te kaarten, maar kreeg daar de boodschap dat er tijdens het weekend er niemand zou worden ingeschakeld. De onderhoudsfirma en Guy Dumst, voorzitter Cnuz, brengen op hun beurt een ander verhaal. 

 1. TIPS. De leukste halloweentochten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. De leukste halloween­toch­ten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips voor de regio Leuven en het Hageland. Durf jij ernaartoe te gaan?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.