Guido Buvé (73) woont in de appartementsblok waar de bewoners van de appartementsblok al sinds zaterdagmiddag zonder warm water zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido Buvé (73) woont in de appartementsblok waar de bewoners van de appartementsblok al sinds zaterdagmiddag zonder warm water zitten. © MBK

Bewoners van Tiens appartementsblok zitten lange tijd zonder warm water door miscommunicatie

TienenIn een appartementsblok op de hoek van het Torsinplein en de Minderbroedersstraat in Tienen zitten bewoners sinds zaterdagmiddag zonder warm water en centrale verwarming. Het gebouw is in beheer van sociale huisvestingsmaatschappij Cnuz die op haar beurt het technisch beheer van de toekent aan Engie Cofely. Bewoner Guido Buvé (73) nam zaterdagmiddag contact op met Engie Cofely om het probleem aan te kaarten, maar kreeg daar de boodschap dat er tijdens het weekend er niemand zou worden ingeschakeld. De onderhoudsfirma en Guy Dumst, voorzitter Cnuz, brengen op hun beurt een ander verhaal. 

 1. Kinderopvang Zoutleeuw gaat mee met de tijd
  Zoutleeuw

  Kinderop­vang Zoutleeuw gaat mee met de tijd

  De voor- en naschoolse kinderopvang, georganiseerd door de stad Zoutleeuw, komt tegemoet aan de wensen en noden van haar jonge gezinnen met kinderen. Het feit dat de stad Zoutleeuw beschikt over 2 moderne en goed uitgeruste opvanglocaties is al langer gekend. “Als moderne organisatie willen we nu ook een antwoordt bieden aan de flexibiliteit die werkgevers van onze gezinnen verwachten”, zegt schepen Carine Winnen. “Ook het meer en meer toegepaste ‘telewerk’ vraagt enige versoepeling in de breng- en haalmomenten van de kinderen.”
 2. Proefopstelling in de Gasthuisstraat
  Hoegaarden

  Proefop­stel­ling in de Gasthuis­straat

  In het voorjaar van 2023 starten de werken voor de aanleg van gescheiden riolering in Nerm, Brouwerij Loriersstraat en de Gasthuisstraat. In de periode van 28 november tot en met 11 december zal er, naar aanleiding van deze werken, een proefopstelling staan om de verkeersdrukte in de omliggende straten te monitoren. Gedurende deze periode is de rijrichting van het Kauterhof richting Gemeenteplein (zie plan). Op 24 januari 2023 om 20 uur vindt er op het gemeentehuis een infoavond plaats waarop de inwoners hun feedback kunnen geven.
 1. 68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknapbeurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”
  Glabbeek

  68 van de 70 straten in Glabbeek krijgen komende jaren een grondige opknap­beurt: “Maar hinder voor bewoners zal beperkt blijven”

  Zo goed als de volledige gemeente Glabbeek zal in de komende acht jaar volledig vernieuwd zijn. Maar liefst 68 van de 70 straten die het dorp telt zullen tegen 2030 helemaal opgelapt zijn. Glabbeek telt voor deze omvangrijke oplapwerken 30 miljoen euro neer, maar kan bovendien rekenen op een subsidie van 22 miljoen euro. “Door de plannen over meerdere jaren te spreiden, kunnen we bovendien de hinder tot een minimum beperken”, verzekert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).