Enkele actievoerders delen flyers uit aan de gemeenteraadsleden.
Volledig scherm
Enkele actievoerders delen flyers uit aan de gemeenteraadsleden. © Foto Bollen

Bewoners bezorgd over gevolgen stank voor gezondheid

TIENENDe actiegroep Tienen Stinkt heeft gisteravond voor de start van de gemeenteraad flyers en zwarte vlaggen uitgedeeld. De bewoners van Oplinter en omgeving maken zich zorgen over de gevolgen van de aanhoudende stank voor de gezondheid. "Als de stad niet sneller en drastischer optreedt, zullen wij zelf provinciegouverneur Lodewijk De Witte vragen om actie te ondernemen. Hij is immers bevoegd voor volksgezondheid", klinkt het.

 1. De coronacijfers in Tienen van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Tienen van donderdag 15 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Tienen, op één dag 12 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 83. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tienen op 235 te liggen. Omdat Tienen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Auto's botsen frontaal : bestuurder naar ziekenhuis
  Tienen

  Auto's botsen frontaal : bestuurder naar ziekenhuis

  Op de Getelaan gebeurde dinsdagmiddag rond 12.15 uur een verkeersongeval. Twee wagens die uit tegenovergestelde richting kwamen, botsten er frontaal op elkaar. Een 78-jarige bestuurder uit Tienen liep verwondingen in het aangezicht op en enkele kneuzingen. De man werd door de hulpdiensten ter verzorging en verdere controle overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis. De andere bestuurder, een 22-jarige man uit Zoutleeuw raakte lichtgewond en ging zelf een dokter raadplegen. Beide wagens waren niet meer rijvaardig en diende getakeld te worden.
 3. Stijging van aantal besmettingen in Tienen op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Tienen op zondag 18 oktober

  In Tienen zijn er op één dag 22 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 14. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 112 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tienen op 317 te liggen. Omdat Tienen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.