Bewoners bezorgd over gevolgen stank voor gezondheid

De actiegroep Tienen Stinkt heeft gisteravond voor de start van de gemeenteraad flyers en zwarte vlaggen uitgedeeld. De bewoners van Oplinter en omgeving maken zich zorgen over de gevolgen van de aanhoudende stank voor de gezondheid. "Als de stad niet sneller en drastischer optreedt, zullen wij zelf provinciegouverneur Lodewijk De Witte vragen om actie te ondernemen. Hij is immers bevoegd voor volksgezondheid", klinkt het.

  1. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
    KORTENAKEN

    ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

    Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.