Bernard Vandereycken en Jos Mombaers.
Volledig scherm
Bernard Vandereycken en Jos Mombaers. © Bollen

Bernard Vandereyken en Jos Mombaers blijven met lege handen achter

Bernard Vandereyken en Jos Mombaers besloten een jaar geleden hun traditionele partijen, respectievelijk CD&V en Open Vld, te verlaten om een nieuwe burgerbeweging onder de naam Tienen Vooruit! op te starten. Samen droomden ze van een totale omwenteling in de suikerstad. “De partij is pas een succes als we een belangrijke speler kunnen zijn bij de coalitievorming van 2018”, klonk het in augustus vorig jaar. Maar Jos en Bernard belanden in de oppositie en zien hun traditionele partijen mee de nieuwe coalitie vormen. Blijft er geen gevoel van spijt over nu?

3 reacties

 • Patrick Mertens

  2 jaar geleden
  Het is de eerste maal dat ik in Tienen stem. Maar uit mijn vroegere gemeenten heb ik geleerd dat plaatselijke lijsten dikwijls bestaan uit overlopers, die als puntje bij paaltje komt terug naar hun oude stal. Ik was vroeger sceptisch tegenover dergelijke groepen en ben dat nog steeds. Laat ons één ding hopen, dat het bestuur de les uit de vorige legislatuur heeft geleerd en geen onbestuurbaarheid creëert. Dat is het minste wat men kan doen, uit respect voor de kiezer!
 • Roland Jeronimus

  2 jaar geleden
  Voor de pluriformiteit van het stadsbestuur was het beter geweest om een, onafhankelijk van landelijke politiek, lokale partij toe te voegen in het schepencollege. Een gemiste kans en een gebrek aan lange termijn visie. Jammer.
 • jan meerbergen

  2 jaar geleden
  De kopstukken van de CD&V, zoals vermeld in het artikel, hebben gedaan wat de leden gevraagd hebben.Een coalitie vormen met mensen die wederzijds respect hebben,en wie we kunnen vertrouwen.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Jolien wil het nieuwe K3-lid worden, net als 1.441 anderen
  PREMIUM
  Tienen

  Jolien wil het nieuwe K3-lid worden, net als 1.441 anderen

  Jolien Noé (20) uit Tienen is bij de laatste 1.442 kandidaten van de oorspronkelijke 22.690 in de zoektocht naar het nieuwe K3-lid, nu Klaasje Meijer de meidengroep verlaat. Op 24 april volgt er een volgende afvalronde en Jolien vermoedt dat er dan drastisch zal gesnoeid worden. “Ik ben nu al heel trots op mezelf, want uiteindelijk is dit toch al een ferme prestatie”, vertelt ze wanneer we met haar exclusief praten over haar deelname.
 1. Straattheatermakers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alternatief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”
  Glabbeek

  Straatthea­ter­ma­kers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alterna­tief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”

  Zaterdagavond 10 maart kon iedereen via Facebook en andere online kanalen genieten van de radioshow van straattheatermakers Peter Theunissen (40) en Ronald Ausloos (56). Voor een keertje kreeg hun show de naam Radio Glabbeek mee en stond hun caravan van waaruit ze opereren niet op straat maar in evenementenhal Hangaar 44.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug