Voor het demonteren van een kraan zal de straat afgesloten worden.
Volledig scherm
Voor het demonteren van een kraan zal de straat afgesloten worden. © Bollen

Beauduinstraat afgesloten

TienenDe Beauduinstraat in Tienen zal volgende week een dag afgesloten zijn.

 1. Oppositiepartij N-VA omschrijft ANPR-camera’s in Leuven als ‘boetevalstrikken’: “Stadsbestuur verpulvert haar eigen records”
  PREMIUM
  7

  Oppositie­par­tij N-VA omschrijft AN­PR-camera’s in Leuven als ‘boete­valstrik­ken’: “Stadsbe­stuur verpulvert haar eigen records”

  Uit cijfers die N-VA Leuven opvroeg, blijkt dat de stad nooit eerder zoveel inkomsten vergaarde uit GAS-boetes via de ANPR-camera’s. Volgens de oppositiepartij is de slimme technologie dan ook geen maatregel om de verkeersveiligheid te verhogen, maar eerder een melkkoe om de stadskas te spijzen: “We klokken in 2022 op een verbijsterend bedrag”, klinkt het. Het stadsbestuur blijft erbij dat de ANPR-camera’s worden ingezet om de Leuvense wegen veiliger te maken.
  Leuven
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 3. Leuvense politie ziet inbraakcijfers weer stijgen na corona, ook cybercriminaliteit blijft in opmars: “Er komt een gespecialiseerd team met inspecteurs”

  Leuvense politie ziet inbraakcij­fers weer stijgen na corona, ook cybercrimi­na­li­teit blijft in opmars: “Er komt een gespeciali­seerd team met inspec­teurs”

  De politie van Leuven heeft de overlast- en criminaliteitscijfers van 2022 bekendgemaakt. De inbraakcijfers komen opnieuw op het niveau van voor corona, cybercriminaliteit blijft in opmars en het aantal fietsendiefstallen stijgt weer. De politie geeft ook wat straffe cijfers in verband met drugs mee. “In totaal werden meer dan 6.000 cannabisplanten uit de woningen gehaald en vernietigd, evenals 25 kilogram cannabis die klaar lag voor verkoop”, vertelt politiewoordvoerder Marc Vranckx.
  Leuven