De Beauduinstraat in Tienen.
Volledig scherm
De Beauduinstraat in Tienen. © Bollen

Beauduinstraat afgesloten voor verhuis

 1. Tiense stadsgids Jacques Natens overleden op 84-jarige leeftijd: “Als hij toeristen mee op sleeptouw nam, voelden ze zich meteen ook Tienenaar”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense stadsgids Jacques Natens overleden op 84-jarige leeftijd: “Als hij toeristen mee op sleeptouw nam, voelden ze zich meteen ook Tienenaar”

  Dinsdagochtend is Jacques Natens op 84-jarige leeftijd overleden aan een agressieve vorm van longkanker. Natens was bekend en geliefd bij vele Tienenaren als onder meer één van de stadsgidsen bij de Tiense Gidsenbond. Daarnaast was hij een vredevolle voorvechter van het Tiense dialect. Zo sprak hij onder meer de verhalen in over de Pikke Stijkès, een Tiense volksfiguur uit de boeken van Tiens auteur Leon Rubbens. “Hij vertelde op zo’n aanstekelijke manier dat je je als bezoeker onmiddellijk thuisvoelde in Tienen”, klinkt het.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Van knutselen met droogbloemen tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Van knutselen met droogbloe­men tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland

  Met de herfst in het land worden de dagen weer korter en kouder. Maar laat dat vooral geen excuus zijn om binnen te blijven en in je zetel te blijven hangen. Integendeel, wij kozen acht leuke herfstworkshops uit in Leuven en het Hageland. Ben je klaar om nieuwe dingen te leren? Van smartphone fotografie en hypnose tot kleigezichtjes in terra cotta. Wij zijn alvast nieuwsgierig.
 2. Evenementen moeten wijken door verlengde openingsuren vaccinatiecentra Landen en Tienen
  PREMIUM
  Landen - Tienen

  Evenemen­ten moeten wijken door verlengde openings­uren vaccinatie­cen­tra Landen en Tienen

  Het is officieel: de vaccinatiecentra in Tienen en Landen blijven open tot minstens het einde van dit jaar. De centra breien schijnbaar moeiteloos een vervolg aan de succesvolle vaccinatiecampagne, maar de koerswijziging brengt toch enkele ongemakken met zich mee. Zo moeten verschillende evenementen die normaal in het najaar zouden doorgaan in Domein 't Park (vaccinatiecentrum Landen) op zoek naar een andere locatie.