Marc heeft nog slecht één pup....het beestje kroop uit angst onder een aanhangwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc heeft nog slecht één pup....het beestje kroop uit angst onder een aanhangwagen. © Bollen

Baasje Marc is zeven puppy’s kwijt na listige dieventruc: “Gelukkig kon laatste hondje zich nog verstoppen”

TienenMarc Godefridis uit de Bedafstraat in Kumtich bij Tienen is er het hart van in. Zijn zeven kangalpuppy’s werden vorige week uit zijn woning ontvreemd na een ontmoeting met een koppel uit Nederland. Eén hondje kon ontsnappen aan de dieven door onder een aanhangwagen te kruipen, van de rest ontbreekt ieder spoor. Het trieste baasje hoopt dat toch iemand iets gezien heeft van de diefstal om zo alsnog te gestolen pups te redden. “Anders belanden ze in het zwarte circuit.”

 1. Storm en Elicio plannen nóg een nieuw windpark langs E40
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem

  Storm en Elicio plannen nóg een nieuw windpark langs E40

  Een eerste ontwerp om windmolens langs de E40 te plaatsen kreeg geen groen licht van Vlaanderen, maar projectontwikkelaars Storm en Elicio zijn nu gestart met de ontwikkeling van een nieuw project op het grondgebied van Boutersem en Tienen. Dit project zal bestaan uit zes windturbines met een tiphoogte van maximum 122 meter en een rotordiameter van maximum 103 meter. De vergunningsaanvraag voor dit project, met de naam Windpark E40 Boutersem-Tienen, werd ingediend en een openbaar onderzoek zal worden georganiseerd van 21 januari 2022 tot en met 19 februari 2022.
 1. Nu kinderen aan beurt zijn voor vaccin, wordt pediatrie RZ Tienen overspoeld door vragen: "Vaccineren kan zeker geen kwaad, maar ik begrijp dat ouders twijfelen”
  PREMIUM
  Tienen

  Nu kinderen aan beurt zijn voor vaccin, wordt pediatrie RZ Tienen overspoeld door vragen: "Vaccineren kan zeker geen kwaad, maar ik begrijp dat ouders twijfelen”

  De vaccinatiecampagne voor de 5- tot 11-jarigen loopt volop. Heel wat ouders zitten echter met heel wat vragen. Niet enkel het vaccinatiecentrum krijgt telefoontjes, ook de dienst pediatrie van het regionaal RZ H.Hart Tienen wordt dagelijks overstelpt met vragen van ongeruste en bezorgde ouders. Pediater en kinderinfectioloog Stefaan Van Lierde geeft ons een inkijk én antwoord op deze materie.
 2. Voorlopige oplevering fietspad Vertrijk - Willebringen : “Eerste schakel in een heel netwerk ”
  PREMIUM
  Boutersem

  Voorlopige oplevering fietspad Vertrijk - Willebrin­gen : “Eerste schakel in een heel netwerk ”

  De gemeente Boutersem geeft een positief advies over de voorlopige oplevering van het fietspad tussen de bebouwde kom van Vertrijk en Willebringen. “Dit fietspad is de eerste schakel in een fietspadennetwerk dat we willen aanleggen tussen Vertrijk, Willebringen, Meldert, Kumtich en Opvelp. Het is onder meer belangrijk voor jongeren die naar het Sint-Janscollege in Meldert fietsen”, verduidelijkt schepen van mobiliteit Maarten Devroye (N-VA).