De werken op de Grote Markt zullen tijdig klaar zijn voor de inrichting van de kerstmarkt.
Volledig scherm
De werken op de Grote Markt zullen tijdig klaar zijn voor de inrichting van de kerstmarkt. © Bollen

Als vanouds schaatsen op de Grote Markt in Tienen

 1. Nachtclub in Domo-gebouw blijft gemoederen beroeren: “Verbouwingen betalen met belastingen? Het Depot zal voor 100% zélf instaan voor die vijf miljoen”
  PREMIUM
  Leuven

  Nachtclub in Do­mo-ge­bouw blijft gemoederen beroeren: “Verbouwin­gen betalen met belastin­gen? Het Depot zal voor 100% zélf instaan voor die vijf miljoen”

  “Voor N-VA is het financieren van een nachtclub geen kerntaak van de stad.” Die stelling nemen gemeenteraadsleden Pieterjan Vangerven (N-VA) en Debby Appermans (N-VA) in. Meer concreet vreest de oppositiepartij dat de ‘stadskas’ zal opdraaien voor renovatiekosten van 5 miljoen euro indien vzw Het Depot die investering niet zou kunnen dragen. Mike Naert, directeur van Het Depot, reageert met verbazing: “We gaan dit geschenk echt wel zelf moeten verdienen.”
 2. Themazitting in politierechtbank rond gsm in het verkeer brengt veel excuses met zich mee: “Gsm was gevallen? Dat horen we hier wel vaker”
  PREMIUM
  LEUVEN

  Themazit­ting in politie­recht­bank rond gsm in het verkeer brengt veel excuses met zich mee: “Gsm was gevallen? Dat horen we hier wel vaker”

  Op maandag werd er een pleidooi voor het gebruik van bluetooth in de auto in de Leuvense politierechtbank gehouden. Een stoet beklaagden stond er tijdens een thema-zitting terecht, omdat ze in september betrapt werden met een gsm in de hand achter het stuur of op de (brom)fiets. “U heeft shocktherapie nodig”, klonk het soms streng. In maart wordt de actie in het gerechtelijk arrondissement herhaald.