De E40 ter hoogte van Goetsenhoven, tussen kilometerpaal 40 en 44, is de enige locatie in de regio waar nog de oorspronkelijke betonnen wegverharding ligt.
Volledig scherm
De E40 ter hoogte van Goetsenhoven, tussen kilometerpaal 40 en 44, is de enige locatie in de regio waar nog de oorspronkelijke betonnen wegverharding ligt. © Bollen

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil geluidsproblematiek E40 Goetsenhoven aanpakken

GoetsenhovenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bekijkt of het budgettair mogelijk is om in het werkprogramma 2023-2024 een nieuwe wegverharding voor de E40 ter hoogte van Goetsenhoven op te nemen. Dit blijkt uit een antwoord van minister van Mobiliteit en Openbare werken, Lydia Peeters, op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid en burgemeester van Tienen, Katrien Partyka.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. 
Standhouders gezocht voor Kerstmarkt en Winterbar : “Willen verenigingen extra duwtje in de rug geven”
  Tienen

  Standhou­ders gezocht voor Kerstmarkt en Winterbar : “Willen verenigin­gen extra duwtje in de rug geven”

  De stad Tienen lanceert een oproep naar verenigingen, handelaars en particulieren die een stand op de kerstmarkt willen uitbaten. Dit jaar vindt deze plaats van vrijdag 9 tot en met zondag 31 december op de Grote Markt. De stad voorziet ook een gezellige Winterbar die Tiense verenigingen kunnen uitbaten. Wil jij hiervan deel uitmaken? Kandidaturen zijn welkom tot en met vrijdag 17 oktober.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Vader en zoon veroordeeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”
  PREMIUM
  Lede/Haaltert/Erpe-Mere

  Vader en zoon veroor­deeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”

  “Geef in de toekomst je zoon maar wat andere raad”. Dat sneerde de Dendermondse rechter maandag nog naar vader Eddy B. uit Lede. Die werd samen met zijn zoon Neil en nog twee andere betrokkenen veroordeeld voor dealen van drugs op grote schaal. Vader Eddy minimaliseerde zijn rol - “Ik ben trucker, scheidsrechter én heb een flexi-job, ik heb geen tijd om fulltime met drugs bezig te zijn” -, maar werd door het parket tóch aanzien als het hoofd van de bende.