Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Afwerkingsfase Grote Markt én gewijzigde verkeerssituatie

TienenOp de Grote Markt van Tienen gebeurt momenteel de laatste afwerking. Vanaf maandag 18 oktober gaat het kruispunt met de Dr. J. Geensstraat en Leuvensestraat open en is de parking op het marktplein opnieuw tijdelijk bereikbaar. Ook de kerktuin krijgt stilaan vorm en er komt een gewijzigde verkeerssituatie.

 1. Op huizenjacht in... Ternat: “Wonen in instapklare woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”
  PREMIUM
  Ternat
  1

  Op huizen­jacht in... Ternat: “Wonen in instapkla­re woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Ternat. De thuisgemeente van de populaire Eén-soap Thuis, een landelijke gemeente met een bruisend verenigingsleven nabij Brussel. Kris Baele van Immo Expert neemt ons op sleeptouw.
 2. Van Norbertijnen in Aarschot tot Will Tura in Kampenhout: zeven toptentoonstellingen in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Norbertij­nen in Aarschot tot Will Tura in Kampenhout: zeven toptentoon­stel­lin­gen in Leuven en het Hageland

  Wie in de laatste weken van het jaar nog wat cultuur wil opsnuiven, komt zeker aan zijn trekken in de regio Leuven en het Hageland. Er zijn heel wat lokale en zelfs nationale expo’s. Wij gingen op zoek naar 7 toptentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn. Wil je de geschiedenis proeven in Diest of Aarschot? Of wil je liever kennismaken met nieuw werk van plaatselijke kunstenaars in Haacht of Tremelo? Laat je inspireren door onze tips.
 3. Al vier van zes klassen in quarantaine, burgemeester roept crisiscel bijeen
  PREMIUM
  Glabbeek

  Al vier van zes klassen in quarantai­ne, burgemees­ter roept crisiscel bijeen

  Nadat vorige week al het derde en zesde leerjaar van de school in Bunsbeek, het zesde leerjaar van de school in Glabbeek en de buitenschoolse kinderopvang in quarantaine moesten, zag de gemeente zich maandagvoormiddag ook genoodzaakt de noodremprocedure opstarten voor het vijfde leerjaar van de school in Bunsbeek. Maandagavond werd dan beslist om ook het tweede leerjaar van de school in Bunsbeek vanaf vandaag in quarantaine te plaatsen. Vier van de zes klassen in de lagere school van Bunsbeek zitten dus in quarantaine.