De politie werd ter plaatse gevraagd voor de nodige vaststellingen.
Volledig scherm
De politie werd ter plaatse gevraagd voor de nodige vaststellingen. © Bollen

Afvallende tak verbrijzelt autoruit

 1. Legendarisch café ‘den Os’ over te nemen: “Ooit zopen stakende mijnwerkers mijn frigo’s leeg... maar achteraf betaalden ze braafjes de rekening”
  PREMIUM
  Leuven

  Legenda­risch café ‘den Os’ over te nemen: “Ooit zopen stakende mijnwer­kers mijn frigo’s leeg... maar achteraf betaalden ze braafjes de rekening”

  Groot nieuws uit de Leuvense horeca, want André Van Der Eeken gaat binnen enkele maanden met pensioen. ‘Dré van den Os’ is de cafébaas die al 35 jaar het gele goud laat stromen in volkscafé In Den Vetten Os op de Kapucijnenvoer. “Nu het einde stilaan nadert, komen er veel herinneringen bovendrijven. ‘Table diving’ bijvoorbeeld, dat was echt hilarisch”, vertelt de bekende cafébaas. Tijd voor anecdotes en André verraadt ook aan welke voorwaarden de kandidaat-overnemer moet voldoen.
 1. Ouders vechten sluiting Internaat Woudlucht aan: “Voor deze jongeren voelt de sluiting als een scheiding aan, en zoals altijd zijn de kinderen het slachtoffer”
  PREMIUM
  Leuven

  Ouders vechten sluiting Internaat Woudlucht aan: “Voor deze jongeren voelt de sluiting als een scheiding aan, en zoals altijd zijn de kinderen het slachtof­fer”

  Op vrijdag 27 januari maakte de raad van bestuur van Huis 11, de scholengroep waartoe GO! Campus Woudlucht behoort, het voornemen bekend om het internaat van Woudlucht te sluiten. Volgens de bestuursleden is dat nodig om extra plaatsen te creëren op de school voor jongeren met een leerstoornis, die nu al overbevolkt is. Maar voor leerlingen als Arthur (15) betekent de sluiting een zware dobber. Zijn vader getuigt. “Een internaat is geen hotel, maar een tweede thuis.”