De politie werd ter plaatse gevraagd voor de nodige vaststellingen.
Volledig scherm
De politie werd ter plaatse gevraagd voor de nodige vaststellingen. © Bollen

Afvallende tak verbrijzelt autoruit

 1. Einddatum voor vaccinatiecentrum Tienen zoek, maar medewerkers geven niet op "Al moeten we doorgaan tot het eind van de pandemie”
  Tienen/Hoegaarden/Glabbeek/Boutersem/Kortenaken

  Einddatum voor vaccinatie­cen­trum Tienen zoek, maar medewer­kers geven niet op "Al moeten we doorgaan tot het eind van de pandemie”

  Mensen geboren tussen 1955 en 1960 hebben hun uitnodiging intussen in de bus. Indien niet, volgt die één van de komende dagen. Vervolgens zullen ook jongeren mensen hun uitnodiging krijgen. Met andere woorden, ook hier stijgt de ‘boosterprikkoorts’ en wil men zo snel als mogelijk is, zoveel mogelijk mensen bun booster geven. In september zag het er nog naar uit dat het vaccinatiecentrum half oktober de deuren kon sluiten, maar helaas. Geen nood, de medewerkers zijn gemotiveerder dan ooit.
 2. Sint krijgt hulp van pastorale zone
  Glabbeek

  Sint krijgt hulp van pastorale zone

  Binnenkort is Sint-Niklaas weer in het land en komen de feestdagen eraan. Traditiegetrouw horen hier ook cadeautjes bij. Vele kinderen hebben misschien ook in de voorbije periode al wat cadeautjes gekregen. Door al deze overvloed vinden zij en hun ouders waarschijnlijk wel dat zij één (of meerdere) kleinere stuk(ken) van hun oudere speelgoed kunnen missen. Mogelijk zijn er ook stukjes speelgoed in huis die niet meer gebruikt worden. “Een ideale gelegenheid om dit weg te schenken aan minder bedeelde gezinnen”, volgens de pastorale zone die in inzamelingsactie organiseert.
 3. Week van de Friet: de acht charmantste frietbarakjes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”
  PREMIUM
  Regio

  Week van de Friet: de acht charmant­ste frietbarak­jes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. En waarom niet eens bij een authentieke frietbarak? Vroeger was de tel niet bij te houden, maar in de loop van de jaren zijn ze bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen. Wij gingen op pad en vonden nog enkele charmantje frietbarakjes in Leuven en het Hageland.