Activeringsbeleid van OCMW werpt vruchten af

Het OCMW kon in 2016 aan 26 cliënten een tewerkstelling in het kader van een sociale tewerkstelling aanbieden. Twaalf daarvan stroomden door naar een het reguliere arbeidscircuit. "Het oprichten van een volwaardige cel tewerkstelling binnen ons OCMW heeft zeker bijgedragen tot dit succes", zegt OCMW-voorzitter Bram Delvaux (Open Vld).

 1. Moeder en dochter naar ziekenhuis na aanrijding
  Tienen

  Moeder en dochter naar ziekenhuis na aanrijding

  Op het kruispunt van de Hamelendreef en de Oplintersesteenweg in Tienen gebeurde dinsdagochtend rond 8.40 uur een aanrijding tussen twee wagens doordat één van hen geen voorrang verleende. Een 39-jarige dame en haar 4-jarig dochtertje uit Tienen raakten hierbij gewond. Ze werden door de hulpdiensten overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis voor de nodige verzorging en verdere controle. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.
 2. Droog voorjaar, bladluis en hittegolf, maar suikerbieten doorstaan alles met glans, merkt men bij Tiense Suikerfabrieken: “Onze grond is gewoon de beste”
  PREMIUM
  Tienen

  Droog voorjaar, bladluis en hittegolf, maar suikerbie­ten doorstaan alles met glans, merkt men bij Tiense Suikerfa­brie­ken: “Onze grond is gewoon de beste”

  In Tienen loopt de bietencampagne, die van start ging op 29 september, op haar einde. De laatste bieten bereikten intussen de fabriek en zullen vandaag zullen verwerkt worden. Toch heeft het Tiense goud er een moeilijk jaar opzitten: de uitzaai verliep goed begin april, maar het voorjaar was zeer droog en de bieten hadden last van bladluis en de hittegolf in juli. “Maar onze bieten hebben dit toch goed doorstaan. In vergelijking met de ons omringende landen doen ze het goed. Dit toont aan dat we over zeer goede grond beschikken voor de bietenteelt”, zegt directeur van de Tiense Suikerfabrieken Jan Ingels.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken