Diverse verdachte handelingen vonden plaats aan drie loodsen gelegen op het bedrijvenpark Nelissen aan de Leuvenselaan (voormalige site steenfabrieken).
Volledig scherm
PREMIUM
Diverse verdachte handelingen vonden plaats aan drie loodsen gelegen op het bedrijvenpark Nelissen aan de Leuvenselaan (voormalige site steenfabrieken). © Bollen

Acht aanhoudingen in internationale handel in namaaksigaretten: invoer van geschatte waarde van 18 miljoen euro gebeurde op site Nelissen

Tienen/AarschotEen internationaal politieonderzoek gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven in nauwe samenwerking met de Belgische Douane Opsporingsdiensten, de Franse Gendarmerie van Rennes (DOLCDI), Franse douanediensten, het Nederlandse FIOD en ondersteund door Europol, heeft geleid tot een gecoördineerde tussenkomst op 4 en 5 mei. Op deze actiedagen zijn politie- en douanediensten binnengevallen op 17 locaties in België, 10 in Frankrijk en 1 in Nederland en werden er 11 verdachten gearresteerd.

 1. Deze Tienenaar voorziet Roberto Martínez van essentiële informatie tijdens EK: “Als ik na een wedstrijd persoonlijke felicitaties krijg, besef ik hoe fantastisch deze job is”
  PREMIUM
  Tienen

  Deze Tienenaar voorziet Roberto Martínez van essentiële informatie tijdens EK: “Als ik na een wedstrijd persoonlij­ke felicita­ties krijg, besef ik hoe fantas­tisch deze job is”

  Sinds 2015 is in verschillende wedstrijden van de Rode Duivels een Tiense hand aanwezig. Johan Froment (55) uit Vissenaken maakt namelijk al 6 jaar deel uit van Royal Belgium Football Association (RBFA) als scout-analist. Ondertussen groeide hij uit tot een vaste waarde in het team van Roberto Martínez. Met het aanstaande EK voegt hij een derde groot tornooi toe aan zijn palmares. Net voor zijn vertrek naar Sint-Petersburg deelde hij zijn ervaringen met Het Laatste Nieuws. “Als analist probeer ik het onvoorspelbare voorspelbaar te maken”, klinkt het.
 1. Zaterdagprogramma Factory of Sweetness bekend
  Tienen

  Zaterdag­pro­gram­ma Factory of Sweetness bekend

  Na vorig week de eerste namen te lossen, maakt Tiens muziekfestival Factory of Sweetness ook het zaterdagprogramma bekend. Op de Family Day zullen onder meer Mama’s Jasje en Bart Peeters met zijn begeleidingsband De Ideale Mannen het publiek verblijden met hun Nederlandstalig repertoire. Later op de avond nemen Regi, met een live set, en DJ Dirk Stoops, vaste waarde op Suikerrock, de beats voor hun rekening. Met enkel Belgische artiesten op de zaterdagaffiche kiest de organisatie bewust voor een vaderlandse line-up. Tickets kan je nog steeds online bestellen via de website van Factory of Sweetness.
 2. RZ Tienen trakteert kersverse papa’s op Vaderdag
  Tienen

  RZ Tienen trakteert kersverse papa’s op Vaderdag

  Op Vaderdag legden de diensten Materniteit, Neonatologie en Pediatrie de papa’s extra in de watten. Het idee ontstond jaren geleden en groeide ondertussen uit tot een traditie. Ditmaal werden de kersverse vaders verblijd met een originele attentie. “Op Vaderdag verdienden de papa’s wel een extraatje. Daarom geven we hen een bokaal met daarin leuke zaken zoals shampoo en een gezichtsmasker”, vertelt Sarah Vanhoegaerden, vroedvrouw in het RZ Tienen. ‘Vader worden’ op Vaderdag is dit jaar niet velen gegeven in het RZ. “Vandaag werd er nog maar één kindje geboren. Dat brengt het totaal van deze week op 11. Momenteel is de verloskamer vrij, maar er kan natuurlijk altijd overwacht iemand binnen komen.”