Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de 'tekenacademie' wil ART een historisch naslagwerk in boekvorm uitbrengen.
Volledig scherm
Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de 'tekenacademie' wil ART een historisch naslagwerk in boekvorm uitbrengen. © Bollen

Academie Regio Tienen zoekt historisch beeldmateriaal naar aanleiding van jubileumjaar

TienenIn 2023 viert de Academie Regio Tienen (ART) het 200-jarig bestaan van de zogenaamde ‘tekenacademie’. Naar aanleiding van het jubileumjaar organiseert de Academie allerhande expo’s, lezingen en evenementen. Daarnaast wil men ook de geschiedenis documenteren in boekvorm. Daarvoor richt ART zich onder meer naar de inwoners van Tienen. 

 1. Vaccinatiecentrum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmuniteit én herwonnen vrijheid te bereiken”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Glabbeek.Kortenaken

  Vaccinatie­cen­trum prikt morgen en volgende week zonder afspraak: “Alles op alles om groepsimmu­ni­teit én herwonnen vrijheid te bereiken”

  De trein in het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen dendert voort. Hoewel intussen al meer dan 90 procent van de meerderjarige bevolking een eerste prik heeft gekregen en iets meer dan 60 procent een tweede, zet het centrum nu werkelijk alles op alles. Iedereen ouder dan 18 die om welke reden dan ook de boot gemist heeft, twijfelde of weigerde, kan er op vrijdag 23 juli en op donderdag 29 juli terecht voor één prik van het J&J vaccin. “Die paar procentjes extra kunnen nog een verschil maken”, zegt Stefan Martens, coördinator van het vaccinatiecentrum.
 2. Waterellende treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder
  Hageland

  Waterellen­de treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder

  De zware regenval van de voorbije dagen en nacht zorgt nu ook voor problemen in het Hageland. De rivier Gete steeg op amper een uur tijd liefst één meter. Op tal van plaatsen lopen straten en woningen onder. Burgemeesters van Geetbets en Glabbeek spreken van “ongeziene en rampzalige toestanden”. Ook vraagt men met aandrang om geen onnodige verplaatsingen te doen, al is dat in veel gemeenten sowieso al onmogelijk geworden.