De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. © Bollen

Aangereden fietser met hoofdwonde naar ziekenhuis

 1. Poetsvrouw Saskia Cruits (41) in RZ Tienen: “Patiënten zijn dankbaar dat je hun kamer schoonmaakt. En dat babbeltje erbij doet zichtbaar wonderen”
  PREMIUM
  Tienen

  Poetsvrouw Saskia Cruits (41) in RZ Tienen: “Patiënten zijn dankbaar dat je hun kamer schoon­maakt. En dat babbeltje erbij doet zichtbaar wonderen”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met covidpatiënten, élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verplegers, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Stad en OCMW verlenen recht van opstal voor gronden campus Sint-Jan voor de bouw van het nieuw ziekenhuis
  Tienen

  Stad en OCMW verlenen recht van opstal voor gronden campus Sint-Jan voor de bouw van het nieuw ziekenhuis

  De stad Tienen en OCMW Tienen verlenen een recht van opstal aan het RZ Heilig Hart Tienen voor de gronden gelegen op de huidige site van de campus Sint-Jan. Deze overeenkomst is een eerste stap in het traject dat de bouw van een nieuw ziekenhuis op deze locatie mogelijk moet maken. Het RZ Heilig Hart Tienen heeft nood aan een nieuwe locatie. Samen met de stad Tienen, de provincie Vlaams-Brabant en het studiebureau Buur werden verschillende locaties onderzocht. Uiteindelijk viel de keuze op de site waarop momenteel de campus Sint-Jan gevestigd is.
 2. Dief dringt binnen op klaarlichte dag en komt oog in oog te staan met bewoner
  Hoegaarden

  Dief dringt binnen op klaarlich­te dag en komt oog in oog te staan met bewoner

  Een bewoonster van een huis in ‘t Stichelke in Hoegaarden was maandagmiddag rond 13.30 uur haar kelder aan het opruimen. Om de klus wat aangenamer te maken had ze de radio opgezet. Haar echtgenoot lag intussen wat uit te rusten op het bed. Plots werd de man echter wakker en kwam oog in oog te staan met een inbrekers die vermoedelijk binnen gedrongen was via het raam op het eerste verdiep; dat stond open om de woning te verluchten. De dief nam meteen de vlucht, maar de slaapkamer én de handtas van de bewoonster bleek doorzocht en de dief ging alzo aan de haal met cash geld. De politie opende een onderzoek naar de mogelijke dader.
 3. ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familieleden gruwelijk om het leven gebracht? “Haar turbulente tienerjaren maken van haar geen moordenaar”

  ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familiele­den gruwelijk om het leven gebracht? “Haar turbulente tienerja­ren maken van haar geen moordenaar”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?