Lisa-Marie Vrancken is momenteel druk in de weer met de inrichting van haar nieuw pand aan de Grote Markt in Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisa-Marie Vrancken is momenteel druk in de weer met de inrichting van haar nieuw pand aan de Grote Markt in Tienen. © Bollen

3L Buurtkantine verhuist naar... een straat verderop: “Verplaatsing naar Grote Markt is een investering op lange termijn”

TienenLisa-Marie Vrancken startte 4 jaar geleden de koffie- en lunchbar 3L Buurtkantine in de Leuvensestraat. Ze wil met haar zaak blijven groeien en koos daarvoor een nieuwe plek uit op de Grote Markt van Tienen. Dat de Markt er momenteel bijligt als een slagveld, deert haar weinig. “Binnenkort maakt 3L Buurtkantine deel uit van een fris en modern plein. Daar haal ik alleen maar voordelen uit”, zegt Lisa-Marie.

 1. Politie valt (opnieuw) binnen bij ‘Café Bij Pieter’ in centrum Tienen. Moeder uitbater springt in de bres: “Probeer maar eens klanten te weigeren als cafébaas in deze periode”
  PREMIUM
  Tienen

  Politie valt (opnieuw) binnen bij ‘Café Bij Pieter’ in centrum Tienen. Moeder uitbater springt in de bres: “Probeer maar eens klanten te weigeren als cafébaas in deze periode”

  Na klachten in verband met het niet respecteren van de veiligheidsmaatregelen is de politie binnengevallen bij ‘Café Bij Pieter’ in de Spiegelstraat. Naast een overvol terras waar social distance niet aan de orde leek, trof men ook binnenin het café volk aan. Gerda Gemis, moeder van de uitbater, vindt dat haar zoon weinig schuld treft. “Van zodra hij opende, stroomde het volk toe. Als cafébaas kan je moeilijk klanten weigeren. Zeker als je zo lang bent gesloten”, luidt haar betoog.
 2. Bart Wijgaerts (42) nieuwe voorzitter schoolraad gemeenteschool
  Glabbeek

  Bart Wijgaerts (42) nieuwe voorzitter schoolraad gemeente­school

  Op de installatievergadering van de nieuwe schoolraad van de gemeenteschool in Glabbeek is Bart Wijgaerts uit Bunsbeek unaniem verkozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt in deze functie Michel Lambrechts op. “Als directeur van een grote basisschool in Genk heeft Bart heel wat praktijkervaring en is zo een absolute meerwaarde voor het beleid van onze gemeenteschool. Bart woont intussen al enkele jaren in deelgemeente Bunsbeek en is de partner van schepen Tom Struys, waardoor hij het reilen en zeilen van ons dorp zeer goed kent”, reageert onderwijsschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij).
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op