Nadat de werken op de Grote Markt afgerond zijn, komt er een heropeningsfeest, maar 200.000 euro daarvoor uittrekken, vinden ze bij de oppositie overdreven.
Volledig scherm
Nadat de werken op de Grote Markt afgerond zijn, komt er een heropeningsfeest, maar 200.000 euro daarvoor uittrekken, vinden ze bij de oppositie overdreven. © Bollen

“200.000 euro budget voor de heropening van de Grote Markt in Tienen is buiten proportie”, aldus de oppositie

TienenOppositiepartijen Sp.a Tienen en Tienen Vooruit zijn boos en verontwaardigd nu de meerderheid op de gemeenteraad van 17 december een budget van 200.000 euro goedkeurde voor het feestelijk openen van de Grote Markt, zodra daar de werken afgerond zijn in 2021: “Dit is totaal buiten proportie.” De meerderheid noemt de kritiek overroepen.

 1. Volgens burgemeester Peter Reekmans komen in onze regio enkel Glabbeek en Landen in aanmerking voor vaccinatiecentra
  Glabbeek

  Volgens burgemees­ter Peter Reekmans komen in onze regio enkel Glabbeek en Landen in aanmerking voor vaccinatie­cen­tra

  Eerder deze week kondigde men al aan dat er in de eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) een vaccinatiecentrum of -centra in Tienen zouden komen, juiste locatie nog ongekend. Daarover moeten de lokale besturen nog overleggen. Volgens burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans komen in onze regio enkel Hangaar 44 in Glabbeek en Loods E in Landen in aanmerking.
 2. Jongste gepensioneerdenvoorzitter was Hoegaardier Ivan Laloup: “Op mijn 21ste nam ik leiding ‘Jong van Hart’ over”

  Jongste gepensio­neer­den­voor­zit­ter was Hoegaar­dier Ivan Laloup: “Op mijn 21ste nam ik leiding ‘Jong van Hart’ over”

  Zowel in ons blad als op het VTM-nieuws verscheen een bijdrage over Arno Pirolo, gemeenteraadslid van sp.a in Halle en actief bestuurslid in verschillende plaatselijke verenigingen. Op zijn 25ste werd hij voorzitter van S-Plus Bond Achille Van Acker, de grootste seniorenvereniging van Halle en de Zennevallei. Hij maakte er zelf melding van dat hij weet had van iemand die al op zijn 21ste voorzitter werd van een gepensioneerdenbond. Arno Pirolo dacht dat het een Tienenaar was, maar het ging om Hoegaardier Ivan Laloup.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie