1. Werken aan Grote Markt zorgt voor tientallen ondergelopen kelders en garages : “Nooit eerder druppel water binnen gekregen, nu al tweede maal op een week. We houden ons hart vast voor vannacht”
  PREMIUM
  Tienen

  Werken aan Grote Markt zorgt voor tientallen ondergelo­pen kelders en garages : “Nooit eerder druppel water binnen gekregen, nu al tweede maal op een week. We houden ons hart vast voor vannacht”

  Hevige onweders zorgden in de nacht van donderdag op vrijdag voor modderstromen in het Hageland. Ook enkele kelders en straten liepen onder. Van het onweder de voorbije nacht leken we gespaard te zijn gebleven. De grote rampen bleven gelukkig uit. Maar niet voor de bewoners van de Leuvensestraat. Die kregen al voor de tweede maal water binnen in kelders en garages. Nooit eerder kregen daar bewoners enige waterdruppel binnen. Bizar. Maar alles wijst er op dat het te maken heeft met de werken aan de ....Grote Markt. Voor de volgende nacht voorspelt men weer hevige regenval. De inwoners houden dus hun hart alweer vast. Al zette de aannemer intussen een pomp in werking en zal brandweer de situatie van op de voet opvolgen en als het moet meteen optreden.
 2. DJ Voltage voorziet muzikale ontvangst aan vaccinatiecentrum Tienen: “Er hoort een positieve soundtrack bij de weg naar de vrijheid”
  PREMIUM
  Tienen

  DJ Voltage voorziet muzikale ontvangst aan vaccinatie­cen­trum Tienen: “Er hoort een positieve soundtrack bij de weg naar de vrijheid”

  Vanaf vandaag krijgen bezoekers in het vaccinatiecentrum van Tienen niet enkel hun vaccin, maar ook een streep live-muziek. Elke vrijdag geeft de stad Tienen DJ’s uit de streek een podium aan de Goossensvest. DJ Voltage - alias Tibeau Reynaerts (23) - beet vrijdagnamiddag de muzikale spits af. “Dit moet de uniekste locatie zijn waar ik al mocht draaien”, vertelt hij.
 1. Ontdek bekende en minder bekende kapelletjes met de "fietskapellekeszoektocht”
  Glabbeek

  Ontdek bekende en minder bekende kapelle­tjes met de "fietska­pel­le­kes­zoek­tocht”

  Groot-Glabbeek telt meer dan 200 kapelletjes, waarvan de meeste opgedragen zijn aan Onze-Lieve-Vrouw. In de jaren ’90 bedacht het toenmalige Vakantiegenoegens (nu: Pasar) een fietstocht langs heel wat van deze grote en minder grote kapelletjes in de gemeente. De Pastorale Zone Sint-Franciscus en de toeristische dienst Glabbeek hebben de fietstocht geactualiseerd, uitgebreid en nieuw leven ingeblazen. De lancering van dit project is voorzien op zondag 20 juni om 15 uur.
 2. Affiche Factory of Sweetness bijna compleet
  Tienen

  Affiche Factory of Sweetness bijna compleet

  De afgelopen weken raakte het zaterdag- en zondagprogramma bekend voor Factory of Sweetness en nu weten we ook welke artiesten het festival op vrijdag openen. De organisatie koos voor twee iconen uit de Belgische electro-rockscene: Compact Disk Dummies en GOOSE. Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average. zal de after party voor zijn rekening nemen. Met een nieuwe portie namen is de affiche van Factory of Sweetness ei zo na compleet. Daarnaast liet de organisatie weten dat er binnenkort nog twee nieuwe namen zullen volgen. Het festival zal doorgaan in het T-Center van de Tiense Suikerraffinaderij tijdens het eerste weekend van september.
 1. 5 tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: van minimercado tot een inkijk in het dagelijkse abdijleven
  PREMIUM
  Hageland

  5 tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: van minimerca­do tot een inkijk in het dagelijkse abdijleven

  Minder coronabesmettingen, steeds meer vaccinaties: de vrijheid lonkt. En dus halen we ook met veel plezier onze weekendtips van onder het stof. Nog geen plannen dit weekend? Onze redactie zocht vijf leuke activiteiten voor je uit. Want in het Hageland valt alweer wat te beleven. Wat dacht je van een minimercado in Diest? Of een inkijk in het dagelijkse abdijleven?
 2. Gemeente-stadsmonitor legt pijnpunten Tiens stadsbestuur bloot: “We weten deze legislatuur wat te doen”
  PREMIUM
  Tienen

  Gemeente-stadsmoni­tor legt pijnpunten Tiens stadsbe­stuur bloot: “We weten deze legisla­tuur wat te doen”

  Afgelopen woensdag stelde het Agentschap Binnenlands bestuur de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor voor. Via de tool peilt men naar de tevredenheid van inwoners aan de hand van beleidsthema’s zoals verkeersveiligheid, groenbeleving en vertrouwen in het bestuur. Tienen scoort op heel wat vlakken ondermaats, zo blijkt. Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) nam de resultaten voor haar stad onder de loep. “Ondanks de negatieve uitschieters moeten we dit in perspectief plaatsen”, klinkt het. “In vergelijking met de rest van Vlaanderen, bevinden we ons in de middenmoot.”
 1. De odyssee van Ken Lambeets: Neerlinter verruilen voor Nijmegen en vervolgens een boek schrijven over Franse wijnen en wielerwedstrijden
  PREMIUM
  Linter

  De odyssee van Ken Lambeets: Neerlinter verruilen voor Nijmegen en vervolgens een boek schrijven over Franse wijnen en wielerwed­strij­den

  Vorige week verscheen ‘Du pain, du vin, du vélo’ bij uitgeverij Lannoo. In de toeristische reisgids baant Ken Lambeets zich al fietsend een weg tussen cols, chardonnay en Champagne. We strikten de auteur voor een gesprek over zijn boek en waarom hij het Hageland achter zich liet. Want hoewel hij momenteel in Nijmegen woont, ligt zijn heimat in Neerlinter.
 2. Architectenkoppel opent zomerbar aan voormalig station van Oplinter: “Een frigo en wat tafeltjes, en we zullen ook het gras maaien”
  PREMIUM
  Tienen

  Architec­ten­kop­pel opent zomerbar aan voormalig station van Oplinter: “Een frigo en wat tafeltjes, en we zullen ook het gras maaien”

  Stefanie Weckx (30) en Pieter-Jan Peeters (31) kochten in 2016 het voormalig station van Oplinter (Tienen), gelegen aan de Kanadaweg. Het pand onderging een heuse gedaanteverwisseling. Eind juni openen ze op de spoorwegbedding een zomerbar. “Het is een voorzichtige, eerste stap naar grotere plannen”, klinkt het. Zo zijn er ook plannen om een deel van de woning in te richten als een publieke ruimte.
 3. Overstekende fietser gegrepen door wagen
  Tienen/Linter

  Oversteken­de fietser gegrepen door wagen

  Op de Westelijke ring ter hoogte van de Leuvenselaan in Tienen vertraagde woensdag rond 12.05 uur een bestuurder voor een overstekende wagen met aanhangwagen.Helaas merkte de bestuurder te laat op dat daarachter ook nog een fietser de rijbaan over stak. De 53-jarige man kon deze niet meer ontwijken waardoor het tot een aanrijding kwam. De fietser, een 52-jarige dame uit Tienen liep verschillende schaafwonden op en bezeerde zich aan de hand. Ze werd ter verzorging overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis.
 4. Pop-uprevalidatiecentrum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technologieën die de revalidatie opmerkelijk inkorten”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Pop-uprevalida­tie­cen­trum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technolo­gieën die de revalida­tie opmerke­lijk inkorten”

  De pop-up van het postrevalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domein is officieel geopend. In het centrum, dat werd opgetrokken in een oude legerloods, maakt men gebruik van de allernieuwste apparatuur en technieken om zo de revalidatieduur van de patiënt in te korten. Er heerst absoluut geen ziekenhuissfeer, wat veelal nog een extra opsteker is voor de patiënt.
 1. Onder de grens van 30 jaar in vaccinatiecentrum van Tienen
  Tienen

  Onder de grens van 30 jaar in vaccinatie­cen­trum van Tienen

  In Oost-Brabant blijft de vaccinatiecampagne op volle toeren draaien. In tal van centra starten ze deze week met het inenten van dertigjarigen. In Landen zijn alle uitnodigingen verstuurd tot en met het geboortejaar 1988. In Tienen duiken ze zelfs onder de grens van dertig jaar en werden al de mensen die geboren zijn in 1992 uitgenodigd. “Sinds vorige week werken we op de maximumcapaciteit”, vertelt Stefan Martens, coördinator in het Tiens vaccinatiecentrum.
 2. Ontvluchte Tiense gevangene gearresteerd na inbraak
  Tienen/Leuven

  Ontvluchte Tiense gevangene gearres­teerd na inbraak

  Bewoners van een huis in de Dekenstraat in Leuven werden afgelopen zaterdag in de vroege ochtend opgeschrikt door glasgerinkel. Wanneer ze naar beneden gingen, zagen ze nog net een man wegvluchten. De verdachte had een zware tegel door een venster gegooid om toegang te krijgen tot de woning. De politie van Leuven kwam met meerdere ploegen ter plaatse. Op aanwijzen van enkele buurtbewoners werd de verdachte, een 39-jarige uit Tienen, aangetroffen in een aanpalende tuin. De man werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket. Hij bleek enkele dagen eerder niet te zijn teruggekeerd naar de gevangenis, waarop hij werd teruggebracht naar zijn cel. Het parket zal passend gevolg verlenen aan de feiten van inbraak op zaterdagochtend waarvan de man wordt verdacht.
 1. Grand Slam Tienen blijft maar groeien, ook in coronatijden: “Onze zes padelvelden waren bijvoorbeeld ook tijdens lockdowns van ‘s ochtends tot ‘s avonds volgeboekt”
  PREMIUM
  Tienen

  Grand Slam Tienen blijft maar groeien, ook in coronatij­den: “Onze zes padelvel­den waren bijvoor­beeld ook tijdens lockdowns van ‘s ochtends tot ‘s avonds volgeboekt”

  Sportcentrum Grand Slam in Tienen zag tijdens de coronacrisis haar ledenbestand alsmaar uitbreiden. Recent verhuisden ze één van hun tennisterreinen naar de overkant opdat de spelers optimaal gebruik kunnen maken van de infrastructuur. Daarnaast blijven ze ook investeren in hun padelaccommodatie en kan je er ook terecht voor badminton, fitness, indoor soccer en squash. Eigenaar Kristof Geeraerts (48) en voorzitter-bestuurder Johan Van Den Bosch (64) staan ons graag te woord over de positieve evolutie van het sportcomplex.
 2. Gezellig en gedisciplineerd supporteren in de suikerstad
  PREMIUM
  Tienen

  Gezellig en gediscipli­neerd supporte­ren in de suikerstad

  Geen stormloop in Tienen naar aanleiding van de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels. Hoewel de horecazaken hun terrassen tooiden met duivelse attributen en je vanop afstand kon horen wanneer Lukaku en co een aanval opstartten, heerste er bij aanvang van de wedstrijd een gemoedelijke sfeer in stad. Ondanks een heus televisiescherm op het terras van het Theatercafé aan het Torsinplein, sprak uitbater Johan Hendrickx van een voorzichtige aanpak. In het Oud College koos men dan weer bewust voor een kleinschalige aanpak.
 3. Inbrekers doorzoeken woning grondig
  Tienen

  Inbrekers doorzoeken woning grondig

  Een bewoner van een huis in de Generaal Guffensstraat in Tienen stelde bij zijn thuiskomst zondagavond rond 23.10 uur vast dat er licht in zijn tuin brandde. Bij nazicht bleek dat een raam en de deur van de keuken aan de achterzijde van de woning opengebroken waren. Alle vertrekken van het huis werden grondig doorzocht. Door de wanorde die de daders achterlieten, was de omvang van de buit niet meteen duidelijk. De politie die ter plaatse kwam voor de nodige vaststellingen, opende een onderzoek.
 1. Verkeerssituatie in Kloosterstraat gewijzigd
  Hoegaarden

  Verkeerssi­tu­a­tie in Klooster­straat gewijzigd

  In het eerste stuk van de Kloosterstraat is tweerichtingsverkeer ingevoerd. Daardoor kunnen ouders die na het afzetten van hun kinderen richting Tienen moeten, via de Kloosterstraat opnieuw wegrijden. Dat moet de drukte verderop in de Vroentestraat en op Klein Overlaar verminderen. Inrijden kan via de Kloosterstraat. Er is een ‘zoenstrook’ voor afzetten en ophalen voorzien. In ‘de lus’ in de Kloosterstraat is voldoende parkeergelegenheid en wegrijden kan ofwel via de Vroentestraat ofwel via ‘de lus’ in de Kloosterstraat, opnieuw richting Klein Overlaar.
 2. RZ Tienen trakteert kersverse papa’s op Vaderdag
  Tienen

  RZ Tienen trakteert kersverse papa’s op Vaderdag

  Op Vaderdag legden de diensten Materniteit, Neonatologie en Pediatrie de papa’s extra in de watten. Het idee ontstond jaren geleden en groeide ondertussen uit tot een traditie. Ditmaal werden de kersverse vaders verblijd met een originele attentie. “Op Vaderdag verdienden de papa’s wel een extraatje. Daarom geven we hen een bokaal met daarin leuke zaken zoals shampoo en een gezichtsmasker”, vertelt Sarah Vanhoegaerden, vroedvrouw in het RZ Tienen. ‘Vader worden’ op Vaderdag is dit jaar niet velen gegeven in het RZ. “Vandaag werd er nog maar één kindje geboren. Dat brengt het totaal van deze week op 11. Momenteel is de verloskamer vrij, maar er kan natuurlijk altijd overwacht iemand binnen komen.”
 1. Jeugdwerking KVK Tienen rondt seizoen af met team-day
  Tienen

  Jeugdwer­king KVK Tienen rondt seizoen af met team-day

  Ondanks een wrang competitieverloop sloot de jeugdwerking van KVK Tienen het seizoen af op een mooie manier. Afgelopen zaterdag vond in het Bergéstadion een heuse voetbaldag plaats. Met het initiatief wil Peter Den Ruyter, voorzitter en bestuurder van jeugdwerking KVK Tienen, iedereen een kans geven om zich uit te leven en elkaar beter te leren kennen. “Vandaag vind je zowel jeugdspelers, ouders van leden als supporters op het veld”, klinkt het.
 2. Stad Tienen wil met coachingstraject van Mooimakers komaf maken met sluikstorten
  Tienen

  Stad Tienen wil met coa­chingstra­ject van Mooimakers komaf maken met sluikstor­ten

  De stad Tienen neemt deel aan het coachingstraject van Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. In kader hiervan rolde het stadsbestuur in samenwerking met De Lijn alvast een proefproject uit aan busstation van Tienen. Daarnaast wil men de hotspots om te sluikstorten verminderen door onder meer glasbollen te vervangen met ondergrondse containers.
 1. Deze Tienenaar voorziet Roberto Martínez van essentiële informatie tijdens EK: “Als ik na een wedstrijd persoonlijke felicitaties krijg, besef ik hoe fantastisch deze job is”
  PREMIUM
  Tienen

  Deze Tienenaar voorziet Roberto Martínez van essentiële informatie tijdens EK: “Als ik na een wedstrijd persoonlij­ke felicita­ties krijg, besef ik hoe fantas­tisch deze job is”

  Sinds 2015 is in verschillende wedstrijden van de Rode Duivels een Tiense hand aanwezig. Johan Froment (55) uit Vissenaken maakt namelijk al 6 jaar deel uit van Royal Belgium Football Association (RBFA) als scout-analist. Ondertussen groeide hij uit tot een vaste waarde in het team van Roberto Martínez. Met het aanstaande EK voegt hij een derde groot tornooi toe aan zijn palmares. Net voor zijn vertrek naar Sint-Petersburg deelde hij zijn ervaringen met Het Laatste Nieuws. “Als analist probeer ik het onvoorspelbare voorspelbaar te maken”, klinkt het.
 2. Jonge uitvinders van GBS De Springplank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezigheid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”
  Glabbeek

  Jonge uitvinders van GBS De Spring­plank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezig­heid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”

  In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren leerlingen “droommachines” gedurende één schooljaar.
 De leerlingen van het zesde leerjaar bedachten de “Trash Trollie”. Het idee werd verder ontworpen en getekend door leerlingen van Hogeschool PXL Limburg en uiteindelijk maakten de leerlingen van het Piso de werkelijke machine. Vandaag kregen de kinderen van het zesde leerjaar hun machine in het echt te zien.
 1. Terug nieuw leven in het horecawezen aan de Kabbeekvest: Café De Veste is geopend
  Tienen

  Terug nieuw leven in het horecawe­zen aan de Kabbeek­vest: Café De Veste is geopend

  Vanaf vandaag kan je aan de Kabbeekvest in Tienen terug terecht voor een fris getapte pint. Christophe Havelaerts (43) neemt er intrek in het voormalige pand van café De Zon dat al meer dan twee jaar leegstaat. Een veelzeggend gegeven, want de hoogdagen van het caféwezen aan de Kabbeekvest liggen ruim achter ons. Met café De Veste hoopt Christophe daar verandering in te brengen. “Mijn doel is om hier een goed draaiende zaak van te maken, zodat ik kan voldoen aan de wensen van mijn klanten”, klinkt het.
 2. Zaterdagprogramma Factory of Sweetness bekend
  Tienen

  Zaterdag­pro­gram­ma Factory of Sweetness bekend

  Na vorig week de eerste namen te lossen, maakt Tiens muziekfestival Factory of Sweetness ook het zaterdagprogramma bekend. Op de Family Day zullen onder meer Mama’s Jasje en Bart Peeters met zijn begeleidingsband De Ideale Mannen het publiek verblijden met hun Nederlandstalig repertoire. Later op de avond nemen Regi, met een live set, en DJ Dirk Stoops, vaste waarde op Suikerrock, de beats voor hun rekening. Met enkel Belgische artiesten op de zaterdagaffiche kiest de organisatie bewust voor een vaderlandse line-up. Tickets kan je nog steeds online bestellen via de website van Factory of Sweetness.
 3. RESTOTIP De Beekhoeve: brasserie serveert klassiekers op eigenzinnige wijze met mediterraanse invloeden
  PREMIUM
  Landen

  RESTOTIP De Beekhoeve: brasserie serveert klassie­kers op eigenzinni­ge wijze met mediter­raan­se invloeden

  Vanaf 12 juni kan je in De Beekhoeve in Neerlanden niet enkel terecht voor allerhande feesten. Aanstaande zaterdag serveren ze ook lunch en uitgebreide maaltijden in hun nieuwe culinaire brasserie. Recent kregen we nog een rondleiding doorheen hun vernieuwde accommodatie. En doortastend als we zijn, gingen we graag in op hun uitnodiging om ook de keuken van chef Agron Billa te ervaren tijdens een testavond. Seizoensgebonden streekproducten countert hij met mediterraanse toetsen, waardoor elk gerecht uitblinkt in originaliteit.
 4. Nieuwe aanvraag omgevingsvergunning voor dierenasiel in Willebringen: “Maar we vrezen dat het voor buurtbewoners niets zal uitmaken. Tegen alle voorgaande toegevingen dienden ze bezwaar in”
  PREMIUM
  Boutersem/Tienen

  Nieuwe aanvraag omgevings­ver­gun­ning voor dieren­asiel in Willebrin­gen: “Maar we vrezen dat het voor buurtbewo­ners niets zal uitmaken. Tegen alle voorgaande toegevin­gen dienden ze bezwaar in”

  Begin maart deed het dierenasiel van Tienen een aanvraag voor een asiel in een voormalige hoeve in Willebringen. Daar zou men 25 honden en 90 katten kunnen opvangen. Helaas moet door foutje de aanvraag opnieuw ingediend worden. “Hierdoor gaan jammer genoeg de termijnen voor het openbaar onderzoek en een uiteindelijke beslissing over de vergunning weer opnieuw lopen. Maar de wijziging bleek nu eenmaal noodzakelijk”, zegt Sebastien Tonneus van de Vzw Dierenasiel Tienen.